Bevallen en kraamverzorgende nodig? Bel: 0513 - 727 042

Hoeveel weken zwanger

Zwanger? Gefeliciteerd! Een spannende tijd breekt aan. Maar…hoeveel weken zwanger ben je nu eigenlijk? 8, 9 weken of wellicht al 10? Dat lijkt een makkelijke vraag maar is niet zo heel eenvoudig te beantwoorden.

foto Inschrijven voor kraamzorg
lijn
Schrijf je snel en eenvoudig bij ons in!

Inschrijven voor kraamzorg

We heten je graag welkom bij Isis Kraamzorg. Schrijf je vandaag nog in!

Inschrijven voor kraamzorg

Zwangerschap berekenen: hoeveel weken zwanger

Hoe kun je zwangerschap berekenen, oftewel hoe weet je ‘hoe ver’ je zwanger bent? Je bent feitelijk zwanger vanaf het moment dat je eicel is bevrucht door de zaadcel. Dit is rond de eisprong. Gemiddeld is de eisprong 14 dagen later na de eerste dag van je laatste menstruatie. Maar officieel berekenen we de zwangerschap vanaf de eerste dag van je laatste menstruatie.

De eerste maanden

De meeste vrouwen zijn in de eerste drie maanden van de zwangerschap erg moe en kunnen soms de hele dag door slapen. Na twaalf weken komt je energie meestal langzaam weer terug. Neem je rust wanneer dat kan. Als je tien weken zwanger bent, is je HCG-hormoon op zijn hoogst, wat betekent dat je deze week het meest last hebt van zwangerschapskwaaltjes. Voel je deze weken steken in je onderbuik? Dit wordt ook wel bandenpijn genoemd.

Rond de negende week begint het embryo steeds meer op een mensje te lijken. Het neusje, de oogjes en het mondje zijn wat duidelijker en ook de oortjes zijn zich aan het ontwikkelen. Na deze negende week noemen we je baby geen embryo meer maar een foetus.

De verloskundige

Je hebt inmiddels waarschijnlijk een verloskundigenpraktijk gekozen en een eerste afspraak gehad. Misschien heeft de verloskundige al nauwkeurig bepaald hoeveel weken zwanger je bent en is er een uitgerekende datum bepaald. Het is erg bijzonder je kindje voor het eerst op de echo te kunnen zien! Als je een hartje hebt zien kloppen, is het een goed moment om je in kraamzorg te verdiepen.

Wanneer kraamzorg aanvragen?

Bij hoeveel weken zwangerschap vraag je kraamzorg aan? We raden je aan om rond de twaalfde week van je zwangerschap kraamzorg aan te gaan vragen. Eerder mag natuurlijk ook. Isis Kraamzorg is een organisatie met deskundige kraamverzorgenden die klaar staan voor jou en je gezin. We hebben contracten met alle zorgverzekeraars en garanderen altijd volledige zorg. Je kunt je via onze website bij ons inschrijven.

Meer weten over gezonde voeding tijdens je zwangerschap? Check dan eens deze vijf video’s die sportprofessional en diëtiste Marloes Korver-Waardijk speciaal voor Isis Kraamzorg maakte.

Isis kraamzorg bij jou in de buurt?

Vul je postcode in en check direct of onze kraamzorg ook bij jou in de buurt beschikbaar is

Isis kraamzorg is beschikbaar bij jou in de buurt

Schrijf je nu in

Aanmelden
Buiten werkgebied

Helaas, Isis kraamzorg is niet beschikbaar bij jou in de buurt