Bevallen en kraamverzorgende nodig? Bel: 0513 - 727 042

De eerste 3 maanden van je zwangerschap

1-3 maanden zwanger: In de eerste drie maanden gebeurt er al veel in je lichaam. Je baby is al volop in ontwikkeling. Het is voor de buitenwereld nog niet echt zichtbaar, behalve op de echo. Schrijf je alvast in voor kraamzorg. Wil je weten hoeveel weken je zwanger bent? Hier is een berekening voor.

 

Direct inschrijven
foto Er gebeurt van alles in je lichaam
lijn
Na 3 maanden is je baby ongeveer 6,5 cm lang

Er gebeurt van alles in je lichaam

1-3 maanden zwanger: in deze fase van je zwangerschap gebeurt er van alles in je lichaam, maar dat is nog niet direct zichtbaar voor de buitenwereld. Als je drie maanden zwanger bent, is je baby ongeveer 6,5 cm lang. Alle belangrijke organen zitten dan al op hun plaats. Dankzij mini-spiertjes kan je baby steeds beter bewegen. Misschien krijg je door een veranderde hormoonhuishouding last van zwangerschapskwaaltjes. Na ongeveer elf weken bereiken die kwaaltjes hun hoogtepunt, daarna nemen ze meestal snel af.

Kraamzorg aanvragen

Als je twee tot drie maanden zwanger bent, onderzoekt de verloskundige je en maakt ze waarschijnlijk een echo. Dit is de eerste kennismaking met jullie kindje. Spannend, maar tegelijkertijd heel bijzonder! Een moment dat je niet snel zult vergeten. We raden je aan om in week 11 of 12 ook al kraamzorg aan te vragen. Dat lijkt misschien snel, maar hierdoor kun je alles goed voorbereiden. Vanaf nu kun je genieten van je kindje dat rustig en veilig in jouw buik groeit.

Kraamzorg zo lang je wilt

Isis Kraamzorg begeleidt en adviseert jou en je partner tijdens je zwangerschap, de bevalling en je kraamtijd. Na de geboorte van jullie kindje is onze kraamverzorgende gemiddeld drie tot acht uur per dag bij jullie thuis om jou, jullie baby en het gezin te verzorgen. Uiteraard kun je meer zorguren bijkopen wanneer je dat nodig hebt. Onze kraamverzorgenden doen er alles aan om jou en je gezin een fijne kraamtijd te geven. Jullie geluk staat bij ons altijd centraal!

Tips (1 tot 3 maanden zwanger)

Tips bij 1-3 maanden zwanger

 • Aanvraag kraamzorg: Schrijf je in voor Isis Kraamzorg en ontvang een leuk inschrijfcadeau!
 • Je kunt al een zwangerschapstest doen als je een paar dagen over tijd bent.
 • Bel je huisarts en geef door dat je zwanger bent. Doe dat rond week 6 van je zwangerschap.
 • Bel een verloskundigenpraktijk en geef je zwangerschap ook door aan je zorgverzekering.
 • Blijf foliumzuur slikken tot tien weken zwangerschap.
 • Leef, eet en drink gezond; hierover staat veel informatie op internet. Ook hebben wij vijf video’s voor je laten maken, waarin diëtiste Marloes Korver-Waardijk je alles vertelt over gezonde voeding tijdens je zwangerschap.
 • Gebruik je medicijnen? Kijk op de bijsluiter of dit kan in combinatie met je zwangerschap of vraag je huisarts of apotheek ernaar.
 • Denk na of je je urine wilt inzamelen voor Moeders Voor Moeders.
 • Bedenk hoe je straks gaat vertellen aan familie en vrienden dat je zwanger bent.
 • Denk alvast na of je borstvoeding of kunstvoeding wilt gaan geven.
 • Wil je na de geboorte minder gaan werken? Dan heb je recht op ouderschapsverlof. Je werkgever kan je hier meer over vertellen.
 • Gaat je kindje straks naar de opvang? Verdiep je dan alvast in de opvangmogelijkheden bij jou in de buurt en schrijf je in. Vaak zijn er namelijk wachtlijsten.
 • Voor anderstaligen, laaggeletterden en gezinnen in kwetsbare situaties zijn er vijf animaties beschikbaar die gaan over zwangerschap en gezondheid, het geboortezorgsysteem in Nederland en sociale ondersteuning. De animaties zijn er ook in de talen Engels, Pools, Arabisch en Turks. De animaties kun je vinden op de website van Kennisnet Geboortezorg.
foto Inschrijven voor kraamzorg

Inschrijven voor kraamzorg

Kraamzorg aanvragen
We heten je graag welkom bij Isis Kraamzorg. Schrijf je vandaag in.

Direct inschrijven

Isis kraamzorg bij jou in de buurt?

Vul je postcode in en check direct of onze kraamzorg ook bij jou in de buurt beschikbaar is

Isis kraamzorg is beschikbaar bij jou in de buurt

Schrijf je nu in

Aanmelden
Buiten werkgebied

Helaas, Isis kraamzorg is niet beschikbaar bij jou in de buurt