Bevallen en kraamverzorgende nodig? Bel: 0513 - 727 042

12 weken zwanger

Drie maanden alweer, 12 weken zwanger. De magische drie maanden grenzen is bereikt en daardoor kun je ook een stuk relaxter je zwangerschap verder in. De kans dat het nu misgaat, is een stuk minder geworden. Hoe voel je je? Misschien merk je nog weinig aan jezelf of heb je juist al volop last van zwangerschapskwaaltjes. Wij helpen je graag, ook in de periode voor je zwangerschap.  Vergeet je ook niet deze of volgende week in te schrijven voor kraamzorg.

Gezonde voeding tijdens zwangerschap
Gezonde voeding is belangrijk, met name in je zwangerschap, voor jou en je ongeboren kindje. Maar wat kun je nu beter wel en niet eten? Moet je eten voor twee? Mag ik wel voedingssupplementen nemen en wat kan ik het beste drinken? Op al deze en meer vragen geeft Marloes Korver-Waardijk, diëtiste en sportprofessional, antwoord in vijf video’s over gezonde voeding tijdens zwangerschap.

Al ingeschreven voor kraamzorg?

12 weken zwanger = afspraken maken

Zodra je 12 weken zwanger bent, is het tijd om verschillende dingen te gaan regelen. Op dit moment kun je de onderstaande afspraken inplannen:

Verloskundige
Als je 12 weken zwanger bent, is het verstandig om vast een verloskundige te kiezen. Hij of zij kan je precies vertellen wat je kunt verwachten en waar je op moet letten. Kies een verloskundige die bij jou in de buurt zit, zodat diegene snel bij je kan zijn wanneer dit nodig is. De samenwerking tussen de verloskundige en een kraamverzorgende is erg belangrijk. Daarom werkt Isis Kraamzorg nauw samen met verloskundigen zodat jij verzekerd bent van de beste geboortezorg.

Eerste echo
Het is tijd voor je eerste echo. Je zult je baby nu voor het eerst zien, spannend! Tijdens deze echo wordt vastgesteld hoe lang je precies zwanger bent – door te kijken naar de lengte van de kruin tot het stuitje – en of je misschien een meerling krijgt. Deze echo zit in de basisverzekering en krijg je dus vergoed.12 weken zwanger

Kraamzorg regelen
Je kunt je nu aanmelden voor kraamzorg. Wanneer je tussen de 22 en 24 weken zwanger bent, plannen we een intakegesprek. Dit eerste gesprek zal vooral bestaan uit het stellen en beantwoorden van vragen. Jullie bespreken wat je precies kunt verwachten van een kraamverzorgende, hoe lang je kraamzorg krijgt en hoe het straks allemaal in z’n werk gaat zodra de bevalling begint.

Jouw baby bij 12 weken zwanger

Jouw baby is nu zodanig gegroeid dat hij of zij om zich heen kan grijpen met z’n handjes en z’n voetjes beweegt. Alle belangrijke organen zijn nu klaar, het is tijd om verder te groeien voor jouw kindje. Dit is ook het moment dat je misschien meer beweging zult voelen in je buik. Veel vrouwen vinden dit dan ook de leukste periode in hun zwangerschap. De baby is al lekker aanwezig en je buik is nog niet zo dik dat hij continu in de weg zit.

Na 12 weken zit je eerste trimester van je zwangerschap erop. Je gaat nu het tweede trimester in. Dit zorgt ervoor dat je iets meer van je energie terugkrijgt en niet meer zo moe bent als de eerste drie maanden. Geniet ervan!

Voorbereiding op de komst van je kindje

Om jou en eventueel je gezin zo goed mogelijk voor te bereiden op de komst van een kindje, organiseren wij verschillende voorlichtingsbijeenkomsten en inloopspreekuren. Hierbij kun je bijvoorbeeld al je vragen stellen aan een verloskundige of krijg je meer informatie over het voeden van je baby.

Daarnaast zijn wij ook regelmatig te vinden op babybeurzen en markten.

Babykamer inrichten en andere spullen kopen

Wat is er nou leuker dan een fijn en gezellig plekje te creëren waar jouw baby straks kan opgroeien? Het is verstandig om hier op tijd mee te beginnen. Veel spullen hebben namelijk een levertijd en stel dat er dan ook nog vertraging is. Dan zijn ze er straks te laat voor de geboorte en dat is behoorlijk onhandig.

Ben je benieuwd naar wat je nou precies moet kopen? Dan hebben we een handige baby uitzetlijst voor je, ook een speciale lijst voor meerlingen. Hierop zie je precies wat je waarvoor nodig hebt. Ook wanneer je in het ziekenhuis gaat bevallen.

foto Inschrijven voor kraamzorg
lijn
Schrijf je in!

Inschrijven voor kraamzorg

We heten je graag welkom bij Isis Kraamzorg. Schrijf je vandaag in.

Inschrijven voor kraamzorg

Isis kraamzorg bij jou in de buurt?

Vul je postcode in en check direct of onze kraamzorg ook bij jou in de buurt beschikbaar is

Isis kraamzorg is beschikbaar bij jou in de buurt

Schrijf je nu in

Aanmelden
Buiten werkgebied

Helaas, Isis kraamzorg is niet beschikbaar bij jou in de buurt