12 weken zwanger

Drie maanden alweer, 12 weken zwanger. Hoe voel je je? Misschien merk je nog weinig aan jezelf of heb je juist al volop last van zwangerschapskwaaltjes. Wij helpen je graag, ook in de periode voor je zwangerschap. Schrijf je bijvoorbeeld in voor onze zwangerschapsmail: iedere week belangrijke weetjes, informatie en tips over je zwangerschap in die week.

12 weken zwanger = afspraken maken

Zodra je 12 weken zwanger bent, is het tijd om verschillende dingen te gaan regelen. Op dit moment kun je de onderstaande afspraken inplannen:

  • De gynaecoloog of verloskundige

Het is tijd voor je eerste echo. Je zult je baby nu voor het eerst zien, spannend! Tijdens deze echo wordt vastgesteld hoe lang je precies zwanger bent – door te kijken naar de lengte van de kruin tot het stuitje – en of je misschien een meerling krijgt. Deze echo zit in de basisverzekering en krijg je dus vergoed.
Echo

 

 

 

 

 

  • Kraamzorg regelen

Je kunt je nu aanmelden voor kraamzorg. Wanneer je tussen de 22 en 24 weken zwanger bent, plannen we een intakegesprek. Dit eerste gesprek zal vooral bestaan uit het stellen en beantwoorden van vragen. Jullie bespreken wat je precies kunt verwachten van een kraamverzorgende, hoe lang je kraamzorg krijgt en hoe het straks allemaal in z’n werk gaat zodra de bevalling begint. Neem eens een kijkje op deze pagina over kraamzorg. Je leest hier alles over wat het precies inhoudt en wat je mag verwachten.

De baby

Jouw baby is nu zodanig gegroeid dat hij of zij om zich heen kan grijpen met z’n handjes en z’n voetjes beweegt. Alle belangrijke organen zijn nu klaar, het is tijd om verder te groeien voor jouw kindje. Dit is ook het moment dat je misschien meer beweging zult voelen in je buik.

Veel vrouwen vinden dit dan ook de leukste periode in hun zwangerschap. De baby is al lekker aanwezig en je buik is nog niet zo dik dat hij continu in de weg zit. Geniet ervan!

Voorbereiding

Om jou en eventueel je gezin zo goed mogelijk voor te bereiden op de komst van een kindje, organiseren wij verschillende voorlichtingsbijeenkomsten en inloopspreekuren. Hierbij kun je bijvoorbeeld al je vragen stellen aan een verloskundige of krijg je meer informatie over het voeden van je baby.

Contact met de verloskundige

Als je 7 weken zwanger bent, is het verstandig om vast een verloskundige te kiezen. Hij of zij kan je precies vertellen wat je kunt verwachten en waar je op moet letten.

Kies een verloskundige die bij jou in de buurt zit, zodat diegene snel bij je kan zijn wanneer dit nodig is. De samenwerking tussen de verloskundige en een kraamverzorgende is erg belangrijk. Daarom werkt Isis Kraamzorg nauw samen met verloskundigen.

Babykamer inrichten en andere spullen kopen

Wat is er nou leuker dan een fijn en gezellig plekje te creëren waar jouw baby straks kan opgroeien? Het is verstandig om hier op tijd mee te beginnen. Veel spullen hebben namelijk een levertijd en stel dat er dan ook nog vertraging is. Dan zijn ze er straks te laat voor de geboorte en dat is behoorlijk onhandig.

Babykamer inspiratie

Ben je benieuwd naar wat je nou precies moet kopen? Dan hebben we een handige baby uitzetlijst voor je. Hierop zie je precies wat je waarvoor nodig hebt. Ook wanneer je in het ziekenhuis gaat bevallen.

foto Inschrijven voor kraamzorg
lijn
Schrijf je in en ontvang een leuk welkomstcadeau!

Inschrijven voor kraamzorg

We heten je graag welkom bij Isis Kraamzorg. Schrijf je vandaag in en je ontvangt nu een leuk welkomstcadeau toe!

Inschrijven voor kraamzorg

Isis kraamzorg bij jou in de buurt?

Vul je postcode in en check direct of onze kraamzorg ook bij jou in de buurt beschikbaar is

Isis kraamzorg is beschikbaar bij jou in de buurt

Meld je nu aan voor kraamzorg en ontvang een prachtig cadeau!

Aanmelden
Buiten werkgebied

Helaas, Isis kraamzorg is niet beschikbaar bij jou in de buurt