Bevallen en kraamverzorgende nodig? Bel: 0513 - 727 042

9 weken zwanger: de ontwikkeling gaat verder!

9 weken zwanger: van harte gefeliciteerd! Wat een spannende tijd voor jou en de rest van je gezin. Je voelt je nu op en top zwanger.  De zwangerschapskwaaltjes, je baarmoeder die groet etc. Op deze pagina lees je alles over deze fase in je zwangerschap: de ontwikkeling van je kindje, je lichaam en praktische tips. Bel of mail ons gerust als je nu al vragen hebt. Want ook tijdens je zwangerschap staat Isis Kraamzorg al voor je klaar. Of neus eens verder op deze website waar veel informatie over je zwangerschap, bevalling en kraamtijd te vinden is.

Wanneer inschrijven kraamzorg?
We raden je aan je rond 12 weken in te schrijven voor kraamzorg

9 weken zwanger: de ontwikkeling van je kindje

9 weken zwanger: je kindje heeft nu de grootte van een framboos en het gezichtje krijgt steeds neer vorm. Je ziet nu het puntje van zijn/haar neus en de oogleden (al kunnen deze nog niet gesloten worden) en je kindje heeft nu vingers en tenen. De plekken waar de ellebogen en knieën komen, zijn nu ook goed te zien! Om de vingers en tenen zitten nog een soort van zwemvliezen. Er is zelfs al een boven- en een onderkaak met bobbeltjes waar de melktanden komen. Boven op het hoofdje groeit al een beetje haar en…het staartje is verdwenen.

Mijlpaal 9 weken zwanger
Een belangrijke mijlpaal is bereikt: alles zit erop en eraan: je kindje is helemaal compleet. Nu gaat het groeien maar het duurt nog even voordat het levensvatbaar is. De organen moeten nog rijpen en zich ontwikkelen. Wel is het zo dat de ledematen en het skelet zich al beginnen te ontwikkelen.

Jij als zwangere bij 9 weken zwanger

In deze fase van je zwangerschap kun je behoorlijk moe zijn omdat het laten groeien van een baby nou eenmaal erg veel energie vraagt: de placenta groeit, je kindje groeit, de stofwisseling gaat een stuk sneller en dan heb je ook nog te kampen met een dalende bloedsuikerspiegel en bloeddruk en een gewijzigde hormoonsamenstelling. Pak je rust waar mogelijk en ook wandelen en zwemmen kunnen helpen om wat minder vermoeid te zijn.

Stemmingswisselingen en zwangerschapssymptomen
Bij 9 weken zwanger lijken je hormonen wel op hol geslagen. Je voelt je dan weer blij, dan weer onzeker en depressief, en je hebt lastig van de welbekende zwangerschapssymptomen: waaronder vermoeidheid, misselijkheid, verstopte neus, verkoudheid, bloedneus etc. Na 12 weken zwangerschap nemen deze symptomen vaak aanzienlijk af. Nog even geduld dus!

9 weken zwanger: tips voor je darmen
Help je darmen een handje door genoeg water en cafeïne vrije thee te drinken. Qua eten is het aan te raden veel vezelrijke voedingsmiddelen te eten: groenten, fruit en volkorenproducten. Voldoende bewegen is ook erg goed voor je darmen. Let ook op hoe je op de wc zit: niet voorover maar schuin naar achteren leunen met je rug. Dat is ook een houding die straks van pas komt als je moet bevallen.

Gezonde voeding tijdens zwangerschap
Meer weten over gezonde voeding tijdens je zwangerschap? Check dan eens deze vijf video’s van diëtiste en sportprofessional Marloes Korver-Waardijk met allerlei informatie over gezonde voeding, supplementen, dranken en feiten en fabels.

 

9 weken zwanger

9 weken zwanger: tips

We raden je aan om rond de twaalfde week kraamzorg aan te vragen. Isis Kraamzorg biedt deskundige kraamzorg voor jou en je gezin en we hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Onze klanten geven onze zorg gemiddeld een 9,5.

Checklist baby uitzet
Als je zwanger bent, komt er een heleboel informatie op je af. Je moet veel regelen maar maak je geen zorgen: je hebt nog ruim de tijd. Wij hebben in ieder geval alvast een handige checklist voor je samengesteld waarin je kunt lezen wat je allemaal voor de kleintje en voor de bevalling in huis moet halen.

Bijhouden dagboek
Nu je nog maar pril zwanger bent, is het wellicht een idee om er eens over na te denken een dagboek bij te houden om al die bijzondere gebeurtenissen en mijlpalen in te noteren: bijvoorbeeld de eerste keer dat je je kindje voelde bewegen, wanneer je de echo’s hebt gehad, hoe je hebt verteld dat je zwanger bent etc. Maak ook foto’s! Bijvoorbeeld van je zwangere buik. Superleuk om later te zien hoe je buik zich in de loop der tijd ontwikkelde.

Benieuwd naar alle weetjes en tips voor de volgende week dat je zwanger bent? Lees dan verder op onze 10 weken zwanger pagina.

Veelgestelde vragen

Net zwanger? Dan zit je waarschijnlijk met heel veel (praktische) vragen.

Hieronder zetten we een aantal veelgestelde vragen over kraamzorg voor je op een rijtje:

Wanneer vraag ik kraamzorg aan?
Wat doet mijn kraamverzorgende allemaal?
Hoeveel uur kraamzorg krijg ik?
Hoe kan ik me inschrijven voor kraamzorg?
Wat moet ik allemaal aanschaffen voor de baby?
Wordt kraamzorg van Isis Kraamzorg vergoed door mijn verzekering?

Isis kraamzorg bij jou in de buurt?

Vul je postcode in en check direct of onze kraamzorg ook bij jou in de buurt beschikbaar is

Isis kraamzorg is beschikbaar bij jou in de buurt

Schrijf je nu in

Aanmelden
Buiten werkgebied

Helaas, Isis kraamzorg is niet beschikbaar bij jou in de buurt