Bevallen en kraamverzorgende nodig? Bel: 0513 - 727 042

Intake

Wat verwacht jij van de kraamverzorgende? Wat vind je belangrijk? Om dit te weten te komen en een aantal praktische zaken door te nemen, nemen we tussen de 21 ste en 25 ste week van je zwangerschap, contact met je op voor het maken van een afspraak voor een intakegesprek. Je kunt zelf aangeven welke dag en tijdstip jullie het beste uitkomt. Tijdens dit gesprek kun je onder andere  jouw/jullie wensen voor de kraamzorg bespreken.

Lees alles over kraamzorg
foto Huisbezoek of telefonisch
lijn
We kijken welke kraamzorg het beste bij jou past!

Huisbezoek of telefonisch

Bij een eerste kindje is dit gesprek bij je thuis en duurt ongeveer drie kwartier. Is het niet je eerste kindje, dan plannen we een telefonische intake van ongeveer 20 minuten. Huisbezoek is wel mogelijk: op indicatie, op verzoek van de verloskundige of op eigen verzoek (op eigen kosten).

Wij gaan ervoor om de start voor ieder gezin en kind zo zorgeloos mogelijk te laten verlopen. Dit begint al bij het intakegesprek. Dit gesprek heeft als doel je zo goed mogelijk voor te bereiden op de kraamperiode. We bespreken de zwangerschap, bevalling en kraamtijd en we kijken welke kraamzorg/welke kraamverzorgende het beste bij jou past: want een kraamverzorgende komt immers bij je thuis tijdens een heel bijzondere periode van je leven.

Wat bespreken we tijdens de intake?

Het is handig om de vragen die je zelf hebt op te schrijven zodat je ze tijdens de intake niet vergeet. Ter voorbereiding op de intake, raden we je aan je digitale dossier te controleren op juistheid van je gegevens en de eisen die vanuit de Arbo gelden, door te nemen. Zou je daarnaast alvast mee willen denken over waar de kraamverzorgende (zo goedkoop mogelijk) kan parkeren? De eventuele kosten hiervan, worden namelijk aan jou doorberekend.

Uiteraard is er tijdens de intake veel tijd en aandacht voor jouw/jullie vragen. Tijdens de intake komen allerlei onderwerpen aan de orde. Hieronder staat een opsomming van de belangrijkste zaken:

  • Hoeveel kraamzorguren en voor wat ben je verzekerd;
  • Taken kraamverzorgende en vooral ook jouw/jullie wensen hierbij;
  • Wensen en rol van je (eventuele) partner;
  • Kraamverzorgende, verloskundige en JGZ: wie heeft welke rol;
  • Arbo-richtlijnen voor de kraamverzorgende. Denk hierbij aan het babybedje, commode en kraambed die een bepaalde hoogte moeten zijn (80 centimeter);
  • Veilige elektrische apparatuur, trappen, trapleuningen en nutsvoorzieningen;
  • Ga je thuis bevallen of poliklinisch en eventueel de rol van de kraamverzorgende tijdens de bevalling;
  • Wanneer moet je kraamzorg bellen als je bevallen bent;
  • Wat moet je in de ‘vluchttas’ doen die je klaar hebt staan voor als je naar het ziekenhuis gaat;
  • Wanneer het niet je eerste zwangerschap/bevalling is bespreken we met je hoe vorige zwangerschap(pen), bevalling(en) en kraamperiode(s) zijn verlopen?;
  • Als je al eerder kraamzorg hebt gehad, waar was je wel/niet tevreden over?;
  • Doornemen van kraampakket en baby uitzetlijst;
  • Kies je voor borstvoeding of flesvoeding.
foto We staan altijd voor je klaar!

We staan altijd voor je klaar!

Je kunt je telefonisch aanmelden van maandag t/m vrijdag tussen 8:30 – 17:00 uur via telefoonnummer 0513 727042. Je kunt je ook online aanmelden.

Inschrijven voor kraamzorg!

Isis kraamzorg bij jou in de buurt?

Vul je postcode in en check direct of onze kraamzorg ook bij jou in de buurt beschikbaar is

Isis kraamzorg is beschikbaar bij jou in de buurt

Schrijf je nu in

Aanmelden
Buiten werkgebied

Helaas, Isis kraamzorg is niet beschikbaar bij jou in de buurt