Bevallen en kraamverzorgende nodig? Bel: 0513 - 727 042

6 weken zwanger: het hartje begint te kloppen!

6 weken zwanger: je kunt er nu niet meer onderuit, je bent echt zwanger. De zwangerschapskwaaltjes kun je nog echt gaan merken Daarnaast is week 6 van je zwangerschap een erg belangrijke week voor de ontwikkeling van je kindje. Het hartje begint namelijk te kloppen en langzaam maar zeker krijgt het hoofdje van je kindje vorm.  Lees hieronder verder over deze fase in je zwangerschap.Heb je vragen/onzekerheden/twijfels. Ook tijdens de zwangerschap staat Isis Kraamzorg al voor je klaar. Neem gerust contact op met een van de medewerkers van onze klantenservice.

Kraamzorg regelen
Wij raden aan de kraamzorg rond de twaalfde week maar niet later dan de zestiende week te regelen. Meld ook aan je  zorgverzekeraar dat je zwanger bent. Isis Kraamzorg heeft een contract met alle zorgverzekeraars.

Gezonde voeding tijdens je zwangerschap

En.. wil je alvast meer weten over gezonde voeding tijdens de zwangerschap? Marloes Korver-Waardijk, diëtiste en sportprofessional van optimavita.nl je, vertelt je in vijf video’s alles over voeding tijdens de zwangerschap.

6 weken zwanger: de ontwikkeling van je kindje

Je kindje is nu ongeveer zo groot als een sesamzaadje en de ogen, oren en neus gaan zich vormen. Zoals al genoemd is 6 weken zwanger een belangrijke mijlpaal voor de ontwikkeling van je kindje omdat het hartje dan begint te kloppen de de basis nu gelegd is: het kan nu verder gaan groeien (ongeveer 1 millimeter per dag) en gaat ook steeds meer op een echt mensje lijken: de ogen, neus, ogen, wangen en kaak worden gevormd. De neusgaten zijn al zichtbaar en je ziet een mond met daarin knopjes voor de melktanden.

In  verhouding zijn het hoofd en het hart nog erg groot ten opzichte van de rest van het lichaam. Dit blijft ook nog wel even zo.

Ontwikkeling van je kindje
Ook zie je nu op het lijfje waar de armen en benen komen. Het zijn nu nog knopjes. De organen als longen, lever en nieren ontwikkelen zich verder, de aanleg van ruggenmerg en hersenen is bijna klaar en je kindje krijgt nu voedingsstoffen binnen via jouw bloed. Gezond eten en leven is dan ook erg belangrijk tijdens je zwangerschap.

 

6 weken zwanger: ontwikkelingen bij jou

Je voelt je echt zwanger, al is er aan de buitenkant nog niet heel veel te zien en kunt nu echt last krijgen van zwangerschapssymptomen. Dit komt door de toename van de zwangerschapshormen hCG en progesteron. Ook moet je vaker plassen omdat je baarmoeder op je blaas gaat drukken. Als je zwanger bent, kun je ook vaker een blaasontsteking krijgen.Wist je trouwens dat jouw urine heel waardevol kan zijn voor stellen doe moeilijk zwanger kunnen worden door vruchtbaarheidsproblemen?  Moeders voor Moeders zamelt de urine van pril zwangere vrouwen in om stellen met vruchtbaarheidsproblemen te helpen.

Je kunt last krijgen van (ochtend)misselijheid, gaat sterken en meer ruiken en bepaalde geuren kunnen je zelfs tegen gaan staan. Helaas kun je weinig aan de kwaaltjes doen. Meestal nemen de meeste kwalen na drie maanden weer af.

6 weken zwanger: kans op bloedverlies
Je kunt bij zes weken zwanger wat bloed verliezen. Dat hoeft niet direct iets naars te betekenen. Het kan een bloeding zijn door de innesteling  of er is een bloedvaatje in de baarmoedermond geknapt omdat deze nu beter doorbloed en dus gevoeliger is. Het gaat hier echter maar om een beetje bloedverlies. Vertrouw je het toch niet en krijg je ook pijn in je buik? Neem dan contact op met je huisarts of verloskundige.

6 weken zwanger: ouder kind ligt op buik moeder

6 weken zwanger: praktische tips

Als je zwanger bent en je zwangerschapstest is positief, neem dan contact op met je huisarts. De huisarts kan je adviezen geven en kijkt of je het beste  begeleid kan worden door een gynaecoloog of een verloskundige Isis Kraamzorg werkt samen met een groot aantal verloskundigen waarvan er altijd wel eentje bij jou in de buurt zit.

Wat heb je allemaal nodig voor je kindje straks?
Wij hebben een handige uitzetlijst voor je, ook eentje voor meerlingen!

Kinderopvang regelen
Het duurt nog een tijd voor je kindje wordt geboren, maar het is verstandig je nu al te oriënteren op de kinderopvang. Veel kinderdagverblijven zitten vaak erg vol en hanteren wachtlijsten. Je kunt je kindje al opgeven voor het kinderdagverblijf vanaf het moment dat je zwanger bent zodat je zeker bent van een plek op de dagen die jij wilt. Isis Kraamzorg heeft een samenwerking met kinderopvangorganisatie KidsFirst.

Lees verder op onze pagina 7 weken zwanger.

Veelgestelde vragen

Als je net zwanger bent, komen er ongetwijfeld heel veel vragen op je af.

Hieronder voor jou de meestgestelde vragen over kraamzorg voor jou op een rijtje:

Wanneer vraag ik kraamzorg aan?
Hoe kan ik me inschrijven voor kraamzorg?
Wat doet mijn kraamverzorgende allemaal?
Wat moet ik allemaal aanschaffen voor de baby?
Wordt kraamzorg van Isis Kraamzorg vergoed door mijn verzekering?
Hoeveel uur kraamzorg krijg ik?

Isis kraamzorg bij jou in de buurt?

Vul je postcode in en check direct of onze kraamzorg ook bij jou in de buurt beschikbaar is

Isis kraamzorg is beschikbaar bij jou in de buurt

Schrijf je nu in

Aanmelden
Buiten werkgebied

Helaas, Isis kraamzorg is niet beschikbaar bij jou in de buurt