7 weken zwanger

Je bent er net achter gekomen dat je zwanger bent en je baby is nog geen centimeter groot. Gefeliciteerd, je bent 7 weken zwanger! Op deze pagina lees je alles over hoe jouw baby er nu uitziet, hoe hij of zij groeit en wat je alvast aan voorbereiding kunt doen. Ook kun je je opgeven voor onze zwangerschapsmail: elke week tips en adviezen rond je zwangerschap in je mailbox.

De grootte van je baby

Hij is natuurlijk nog maar klein – aan het eind van de zevende week is hij één centimeter – maar je baby groeit al gestaag. Ongeveer een millimeter per dag! Daarnaast beginnen zijn ledematen langzamerhand te ontwikkelen. Het hartje is al aardig groot en de hersenen en het ruggenmerg zijn bijna klaar. Of je een jongetje of een meisje krijgt, is nu nog niet te zien.

7 weken zwanger

Je baarmoeder

Ondanks dat je baby nog niet zo heel groot is, is je baarmoeder al wel behoorlijk gegroeid. Dat komt omdat deze vast ruimte maakt voor de baby, die straks natuurlijk behoorlijk groot gaat worden. Dit is ook de reden dat je gelijk in het begin van je zwangerschap al last kunt krijgen van het vaker naar de wc moeten gaan.

Hormonen

Die vele toiletbezoekjes zijn waarschijnlijk niet de enige zwangerschapssymptomen die je nu begint te merken. Je kunt ook behoorlijk last krijgen van hormonen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je last krijgt van puistjes. Vervelend, maar geen zorgen, ze gaan vanzelf weer weg.

Contact met de verloskundige

Als je 7 weken zwanger bent, is het verstandig om vast een verloskundige te kiezen. Hij of zij kan je precies vertellen wat je kunt verwachten en waar je op moet letten.

Kies een verloskundige die bij jou in de buurt zit, zodat diegene snel bij je kan zijn wanneer dit nodig is. De samenwerking tussen de verloskundige en een kraamverzorgende is erg belangrijk. Daarom werkt Isis Kraamzorg nauw samen met verloskundigen.

foto Kraamzorg regelen
lijn
Wat houdt kraamzorg in en wat mag je verwachten?

Kraamzorg regelen

Naast een verloskundige, kun je ook vast gaan zoeken naar kraamzorg. Dit regel je in principe na de twaalfde week van je zwangerschap, maar oriënteren kan natuurlijk geen kwaad. Neem eens een kijkje op deze pagina over kraamzorg. Je leest hier alles over wat kraamzorg precies inhoudt en wat je mag verwachten.

Alles over kraamzorg

Isis kraamzorg bij jou in de buurt?

Vul je postcode in en check direct of onze kraamzorg ook bij jou in de buurt beschikbaar is

Isis kraamzorg is beschikbaar bij jou in de buurt

Meld je nu aan voor kraamzorg en ontvang een prachtig cadeau!

Aanmelden
Buiten werkgebied

Helaas, Isis kraamzorg is niet beschikbaar bij jou in de buurt