Bevallen en kraamverzorgende nodig? Bel: 0513 - 727 042

7 weken zwanger

Je bent er net achter gekomen dat je zwanger bent en je baby is nog geen centimeter groot. Gefeliciteerd, je bent 7 weken zwanger! Op deze pagina lees je alles over hoe jouw baby er nu uitziet, hoe hij of zij groeit en wat je alvast aan voorbereiding kunt doen.

Gezonde voeding tijdens zwangerschap
Speciaal voor Isis Kraamzorg heeft diëtiste en sportprofessional Marloes Korver-Waardijk een vijftal video’s gemaakt over alles wat te maken heeft met gezonde voeding tijdens je zwangerschap.

Direct inschrijven voor kraamzorg

De groei van je baby

Hij is natuurlijk nog maar klein – aan het eind van de zevende week is hij één centimeter – maar je baby groeit al gestaag. Ongeveer een millimeter per dag! Daarnaast beginnen zijn ledematen langzamerhand te ontwikkelen. Het hartje is al aardig groot en de hersenen en het ruggenmerg zijn bijna klaar. De hersenen beginnen zelfs al een beetje te werken. Ook de lever en de maag begin al hun werk te doen. Of je een jongetje of een meisje krijgt, is nu nog niet te zien. De ontwikkeling van je baby gaat nu in een snel tempo. Er gebeurt erg veel. Je ziet nu het begin van een skelet ontstaan. Je baby is nu niet meer een slap vormpje. Het skelet heeft nog geen bot, alleen kraakbeen. De echte botten ontstaan pas over een paar weken. Het bevat nog geen bot, maar kraakbeen. Over een paar weken ontstaan de echte botcellen.

7 weken zwanger

De armen en benen van je kindje zijn er al en ook zie je voorzichtig vingers ontstaan. Deze lijken een beetje op zwemvliezen omdat ze nog aan elkaar zitten. Het hoofd van je baby is nog erg groot. Dat blijft nog wel even zo.

Jij en 7 weken zwanger

Ondanks dat je baby nog niet zo heel groot is, is je baarmoeder al wel behoorlijk gegroeid. Dat komt omdat deze vast ruimte maakt voor de baby, die straks natuurlijk behoorlijk groot gaat worden. Dit is ook de reden dat je gelijk in het begin van je zwangerschap al last kunt krijgen van het vaker naar de wc moeten gaan.

De placenta gaat steeds meer dienen als de voedseltoevoer voor je baby. Het zwangerschapshormoon hCG laat zich steeds meer gelden. Resultaat: zwangerschapskwaaltjes als bijvoorbeeld eetbuien en misselijkheid. De ene zwangere vrouw heeft echter meer last van de kwaaltjes dan de andere. Wat je in deze fase van je zwangerschap in ieder geval goed kunt voelen is dat je borsten aan het groeien zijn. Soms krijg je er zelfs een complete cup bij. Oorzaak is dat je hormoonhuishouding verandert en vet zich ophoopt. Je borsten kunnen ook erg gevoelig zijn.

Ook zul je merken dat je in deze periode meer naar het toilet moet. Je kunt daarnaast behoorlijk last krijgen van hormonen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je last krijgt van puistjes. Vervelend, maar geen zorgen, ze gaan vanzelf weer weg.

Contacten met de verloskundige

Als je 7 weken zwanger bent, is het verstandig om vast een verloskundige te kiezen. Hij of zij kan je precies vertellen wat je kunt verwachten en waar je op moet letten.

Kies een verloskundige die bij jou in de buurt zit, zodat diegene snel bij je kan zijn wanneer dit nodig is. De samenwerking tussen de verloskundige en een kraamverzorgende is erg belangrijk. Daarom werkt Isis Kraamzorg nauw samen met verloskundigen.

Veelgestelde vragen

Je bent nog maar net zwanger en zit ongetwijfeld met heel veel vragen. Hieronder hebben we voor jou een aantal veelgestelde vragen over kraamzorg op een rijtje gezet.

Hoeveel uur kraamzorg krijg ik?
Wat moet ik allemaal aanschaffen voor de baby?
Wanneer vraag ik kraamzorg aan?
Hoe kan ik me inschrijven voor kraamzorg?
Wordt kraamzorg van Isis Kraamzorg vergoed door mijn verzekering?
Wat doet mijn kraamverzorgende allemaal?

Benieuwd naar hoe het gaat met jou en je kindje ietsjes verder in je zwangerschap? Lees dan verder op de pagina 9 weken zwanger.

foto Kraamzorg regelen
lijn
Wat houdt kraamzorg in en wat mag je verwachten?

Kraamzorg regelen

Naast een verloskundige, kun je ook vast gaan zoeken naar kraamzorg. Dit regel je in principe na de twaalfde week van je zwangerschap, maar oriënteren kan natuurlijk geen kwaad. Neem eens een kijkje op deze pagina over kraamzorg. Je leest hier alles over wat kraamzorg precies inhoudt en wat je mag verwachten.

Alles over kraamzorg

Isis kraamzorg bij jou in de buurt?

Vul je postcode in en check direct of onze kraamzorg ook bij jou in de buurt beschikbaar is

Isis kraamzorg is beschikbaar bij jou in de buurt

Schrijf je nu in

Aanmelden
Buiten werkgebied

Helaas, Isis kraamzorg is niet beschikbaar bij jou in de buurt