Bevallen en kraamverzorgende nodig? Bel: 0513 - 727 042

Vergoeding kraamzorg

Hoe zit het met kraamzorg en je verzekering?

Als je zwanger bent, kun je je het beste zo snel mogelijk aanmelden voor kraamzorg. Isis Kraamzorg heeft met alle zorgverzekeraars een contract waardoor de vergoeding kraamzorg altijd geregeld is. Je zorgverzekeraar vergoedt kraamzorg bijna volledig. Isis Kraamzorg stelt volgens het Landelijk Indicatie Protocol vast hoeveel uren kraamzorg je nodig hebt.

Direct inschrijven voor onze kraamzorg?
foto Kraamzorg basisverzekering
lijn
Kraamzorg zit in de basisverzekering

Kraamzorg basisverzekering

Kraamzorg zit in de basisverzekering. Standaard heb je recht op 49 uur kraamzorg verdeeld over acht dagen. De kraamverzorgende bespreekt met jou de verdeling van de uren. Dit is flexibel. Het wettelijk minimum is 24 uur verdeeld over acht dagen.

Als je in het ziekenhuis bevalt, worden de dagen die je in het ziekenhuis moet blijven afgetrokken van het aantal dagen kraamzorg. Voor één ziekenhuisdag lever je het gemiddelde aantal uur per dag in. De dag dat je thuiskomt, telt niet mee als ziekenhuisdag.

foto Eigen bijdrage
lijn
Er geldt een eigen bijdrage

Eigen bijdrage

Er geldt voor ieder uur kraamzorg een wettelijke eigen bijdrage. In 2024 is de bijdrage €5,10 per uur.

Indicatie kraamzorguren

Heb je je aangemeld bij Isis Kraamzorg? Dan heb je rond de zevende maand van je zwangerschap een intakegesprek met ons. Op basis van het intakegesprek wordt het aantal kraamzorguren bepaald (= eerste indicatie). In sommige situaties wordt meer kraamzorg geleverd dan het basispakket van 49 uur. Bijvoorbeeld als er een meerling op komst is.

Na je bevalling, als je kraamperiode begint, wordt opnieuw een indicatie gemaakt (= tweede indicatie). Op basis van die tweede indicatie wordt het aantal kraamzorguren eventueel bijgesteld. Ook tijdens de kraamzorgperiode (= derde indicatie) kan het aantal uren kraamzorg nog veranderen. Bijvoorbeeld als het (borst)voeden niet op gang komt of als je je erg onzeker voelt. De kraamverzorgende kan dan, in overleg met de verloskundige, aangeven dat er meer zorg nodig is.

Kraambijkoop

Isis Kraamzorg biedt je de mogelijkheid om na de standaard 49 uur kraamzorg extra zorguren te kopen tegen een tarief van € 64,00 per uur. Ook is het mogelijk om het aantal kraamdagen uit te breiden. Helaas wordt kraambijkoop niet vergoed door de verzekeraar, tenzij je een medische indicatie hebt natuurlijk.

Isis kraamzorg bij jou in de buurt?

Vul je postcode in en check direct of onze kraamzorg ook bij jou in de buurt beschikbaar is

Isis kraamzorg is beschikbaar bij jou in de buurt

Schrijf je nu in

Aanmelden
Buiten werkgebied

Helaas, Isis kraamzorg is niet beschikbaar bij jou in de buurt