Spoed? Bevallingslijn 0513 - 727 050

Vergoeding kraamzorg

Als je zwanger bent, kun je je het beste zo snel mogelijk aanmelden voor kraamzorg. Isis Kraamzorg heeft met alle zorgverzekeraars een contract. Je zorgverzekeraar vergoedt kraamzorg bijna volledig. Isis Kraamzorg stelt volgens het Landelijk Indicatie Protocol vast hoeveel uren kraamzorg je nodig hebt.

Babyspullen over?
Kraamzorg zit in de basisverzekering

Jouw recht op kraamzorg

Kraamzorg zit in de basisverzekering. Standaard heb je recht op 49 uur kraamzorg verdeeld over acht dagen. De kraamverzorgende bespreekt met jou de verdeling van de uren. Dit is flexibel. Het wettelijk minimum is 24 uur verdeeld over acht dagen.

Als je in het ziekenhuis bevalt, worden de dagen die je in het ziekenhuis moet blijven afgetrokken van het aantal dagen kraamzorg. Voor één ziekenhuisdag lever je het gemiddelde aantal uur per dag in. De dag dat je thuiskomt, telt niet mee als ziekenhuisdag.

Er geldt een eigen bijdrage

Eigen bijdrage

Er geldt voor ieder uur kraamzorg een wettelijke eigen bijdrage. In 2018 is de eigen bijdrage €4,30 per uur. Met ingang van 1 januari 2019 wordt deze bijdrage verhoogd naar €4,40 per uur.

Deze eigen bijdrage geldt alleen voor kraamzorg na de bevalling. Met ingang van 1 januari 2017 is de eigen bijdrage voor de uren partusassistentie (assistentie kraamverzorgende tijdens de bevalling) vervallen.

Indicatie kraamzorguren

Heb je je aangemeld bij Isis Kraamzorg? Dan heb je rond de zevende maand van je zwangerschap een intakegesprek met ons. Op basis van het intakegesprek wordt het aantal kraamzorguren bepaald (= eerste indicatie). In sommige situaties wordt meer kraamzorg geleverd dan het basispakket van 49 uur. Bijvoorbeeld als er een meerling op komst is.

Na je bevalling, als je kraamperiode begint, wordt opnieuw een indicatie gemaakt (= tweede indicatie). Op basis van die tweede indicatie wordt het aantal kraamzorguren eventueel bijgesteld. Ook tijdens de kraamzorgperiode (= derde indicatie) kan het aantal uren kraamzorg nog veranderen. Bijvoorbeeld als het (borst)voeden niet op gang komt of als je je erg onzeker voelt. De kraamverzorgende kan dan, in overleg met de verloskundige, aangeven dat er meer zorg nodig is.

Kraambijkoop

Isis Kraamzorg biedt je de mogelijkheid om na de standaard 49 uur kraamzorg extra zorguren te kopen tegen een tarief van € 45,00 per uur. Ook is het mogelijk om het aantal kraamdagen uit te breiden. Helaas wordt kraambijkoop niet vergoed door de verzekeraar, tenzij je een medische indicatie hebt natuurlijk.

Babyspullen krijgen een tweede leven via onze Kraambank

Kraambank

Heb je na de kraamtijd babyspullen over? Denk dan eens aan onze Kraambank.

Wij zamelen tweedehands babykleding en -artikelen in en geven die via de Kraambank door aan gezinnen die het nodig hebben.

Lees meer over de Kraambank

Isis kraamzorg bij jou in de buurt?

Vul je postcode in en check direct of onze kraamzorg ook bij jou in de buurt beschikbaar is

Isis kraamzorg is beschikbaar bij jou in de buurt

Meld je nu aan voor kraamzorg en ontvang een prachtig cadeau!

Aanmelden
Buiten werkgebied

Helaas, Isis kraamzorg is niet beschikbaar bij jou in de buurt