11 weken zwanger

De tiende week van je zwangerschap zit er al weer op. Je bent elf  weken zwanger. Dat betekent dat je bijna op de twaalf weken zit, de eerste mijlpaal voor jou en je baby. Na week 11 van de zwangerschap zijn de belangrijke organen bijna gevormd en gaan zich dan verder ontwikkelen. Je kindje kan verder gaan groeien! We raden je aan om rond deze tijd kraamzorg aan te vragen.

Ontwikkelingen bij jou bij 11 weken zwangerschap

De zwangerschap kan lichamelijke kwaaltjes met zich meebrengen. Normaal maar wel vervelend. Denk bijvoorbeeld aan rugpijn. Denk erom dat je een goede steun hebt als je zit, draag geen zware dingen en niet te hoge hakken. Ook kun je erg moe zijn, vooral in het eerste trimester van je zwangerschap. In het tweede trimester komt je energie meestal weer wat terug.

 

Ontwikkelingen bij je kindje vanaf week 11

Als je 11 weken zwanger bent begint je baby met bewegen: eerst met trekkingen en trillingen  in de armpjes en beentjes, nek en de romp. Daarna gaat hij de beentjes buigen en strekken, stapbewegingen maken, een vuist maken en de hand weer openen, en het hoofdje op en neer bewegen. Je kindje is echter nog zo klein dat je deze bewegingen nog niet kunt voelen.

Benieuwd naar volgende week? Lees de ontwikkelingen voor jou en je baby bij 12 weken zwangerschap.

Tips voor week 11 van je zwangerschap

Wanneer je 11 weken zwanger bent, is het ook tijd om na te denken of je borst- of kunstvoeding wilt geven. Lees hier alles over op onze website.

Het is leuk om elke week een foto te maken van je zwangere buik. Achteraf kun je dan zien hoe je buik gegroeid is in de loop van de zwangerschap. Ook voor je kindje leuk om later terug te zien.

foto Inschrijven voor kraamzorg
lijn
Schrijf je in en ontvang een leuk welkomstcadeau!

Inschrijven voor kraamzorg

We heten je graag welkom bij Isis Kraamzorg. Schrijf je vandaag in en je ontvangt nu een leuk welkomstcadeau toe!

Inschrijven voor kraamzorg

Isis kraamzorg bij jou in de buurt?

Vul je postcode in en check direct of onze kraamzorg ook bij jou in de buurt beschikbaar is

Isis kraamzorg is beschikbaar bij jou in de buurt

Meld je nu aan voor kraamzorg en ontvang een prachtig cadeau!

Aanmelden
Buiten werkgebied

Helaas, Isis kraamzorg is niet beschikbaar bij jou in de buurt