Bevallen en kraamverzorgende nodig? Bel: 0513 - 727 042

Zwanger

Zwanger? Gefeliciteerd en welkom bij Isis Kraamzorg. Een spannende tijd breekt aan.

Isis Kraamzorg streeft naar één kraamverzorgende per gezin. We bereiden je voor op de kraamtijd en het ouderschap en bieden assistentie en zorg bij de bevalling. Tijdens de kraamtijd zorgen wij voor een warme en ontspannen start voor jou en je gezin! Onze klanten geven onze zorg gemiddeld een 9,5.

Direct inschrijven voor onze kraamzorg?

Ik ben zwanger: tips en ontwikkelingen in het eerste trimester

  • Wil je weten hoeveel weken je nu eigenlijk in verwachting bent­? Elders op deze website lees je hier alles over.
  • De meeste vrouwen zijn in de eerste drie maanden van de zwangerschap erg moe en kunnen soms de hele dag door slapen. Na twaalf weken komt je energie meestal langzaam weer terug. Geef, als het even kan, toe aan die vermoeidheid en rust wanneer dat kan.
  • Gebruik je medicijnen? Kijk op de bijsluiter of dit kan in combinatie met je zwangerschap of overleg met je huisarts.
  • Bel een verloskundigenpraktijk en geef je zwangerschap door aan je zorgverzekeraar.
  • Voor de vroege ontwikkeling van je ongeboren kind is foliumzuur (vitamine B11) erg belangrijk. Het advies is om tot en met week 10 400 microgram foliumzuur te slikken. Hiermee wordt het risico op een open ruggetje, gespleten lip en gespleten verhemelte bij je kindje verkleind.
  • Tijdens je zwangerschap verandert er het een en ander in je dagelijkse voeding. Het glaasje wijn moet je in de komende maanden bijvoorbeeld laten staan. En ook een softijsje op een warme zomerdag is niet verstandig, vanwege de kans op aanwezigheid van bacteriën die schadelijk zijn voor je ongeboren kindje. Pas ook op voor rauwe melk- en vleesproducten.
  • Heb je thuis een kat? Let er dan op dat de kattenbak met handschoenen schoongemaakt moet worden, anders heb je kans op een toxoplasmose infectie. Ook bij tuinieren kun je deze infectie oplopen. Ook in de tuin is het beter om handschoenen aan te doen. Een toxoplasmose infectie kan vroeg in de zwangerschap leiden tot een miskraam of het overlijden van je kindje.

Hoeveel uur kraamzorg en vergoeding

Basisverzekering

Als je 12 weken zwanger bent, raden we je aan je in te schrijven voor kraamzorg. Eerder is natuurlijk ook mogelijk.  Je kunt je via onze website bij ons inschrijven.

Kraamzorg zit in de basisverzekering. Standaard heb je recht op 49 uur kraamzorg verdeeld over acht dagen. De kraamverzorgende bespreekt met jou de verdeling van de uren. In sommige situaties wordt meer kraamzorg geleverd dan het basispakket van 49 uur, bijvoorbeeld als het (borst)voeden niet op gang komt of als je je erg onzeker voelt. De kraamverzorgende kan dan, in overleg met de verloskundige, aangeven dat er meer of minder zorg nodig is. Let op: de dagen dat je eventueel in het ziekenhuis ligt, gaan van de kraamdagen thuis af.

Ik ben zwanger: tips en ontwikkelingen in het tweede trimester

Tweede trimester

  • Je hebt de magische grens van twaalf weken bereikt. Bijna éénderde van de zwangerschap zit erop. Nog belangrijker is dat de kans op een miskraam nu aanmerkelijk kleiner is geworden
  • Als je (voor het eerst) in verwachting bent, kom je voor de vraag te staan: wat moet ik allemaal in huis halen? En wat heb ik nodig tijdens de bevalling. We helpen je graag op weg met onze babyuitzet checklist met daarop ook wat je moet meenemen in de zogenaamde ‘vluchttas’?
  • Vanaf week 16 is het geslacht van je kindje met een echo te zien. Ben je heel nieuwsgierig? Rond deze periode kun je een pretecho laten maken. Deze wordt niet vergoed. Wachten tot de twintig-weken echo is natuurlijk ook mogelijk. Dan wordt jullie verteld, als jullie dat willen weten, of het een meisje of een jongetje is.
  • Wanneer je ongeveer op de helft bent van je zwangerschap, is het tijd om na te denken of je borst- of kunstvoeding wilt geven. Of je nu voor borst- of kunstvoeding kiest; onze kraamverzorgende begeleidt jullie graag!
  • Als je je hebt aangemeld voor Isis Kraamzorg, dan krijg je in principe tussen week 22 en week 24 van je zwangerschap een intakegesprek. Dit gesprek is bij je thuis of telefonisch (bij een volgend kindje). Tijdens de intake komen allerlei praktische zaken aan de orde over zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Maar we willen vooral van jou en je eventuele partner horen wat je van de kraamzorg verwacht en wat je belangrijk vindt, zodat we jou en je gezin de kraamzorg kunnen geven die bij jullie past.
  • Jij bent degene die zwanger is, in jouw lijf gebeurt het allemaal. Je eventuele partner kan misschien wel eens het gevoel hebben een buitenstaander te zijn. Praat zoveel mogelijk met je partner: vertel hem/haar wat er zich allemaal afspeelt in je lijf. Maar vraag ook naar zijn/haar gevoelens.
  • Rond week 27 van je zwangerschap, kun je onze Owee! zwangerschapscursus volgen. Een complete zesdelige cursus voor jou en je eventuele partner. Check de speciale Owee! cursus website voor alle informatie over de inhoud van de cursus, locaties, tijdstippen, kosten etc.

Ik ben zwanger: tips en ontwikkelingen in het derde trimester

  • Vanaf ongeveer week 28 van je zwangerschap ga je elke dag schopjes voelen. Probeer het bewegingspatroon van je baby te herkennen. De kracht en hoeveelheid bewegingen verschillen per vrouw en per baby. Vanaf nu is het belangrijk om je baby elke dag te voelen bewegen. Neem de tijd daarvoor want als je druk bezig bent, zal je het niet voelen.
  • Je zult merken dat je er soms niet meer helemaal bij bent. Je stuntelt meer en je vergeet dingen. Dit is heel logisch. Je energie en gedachten gaan steeds meer naar je lichaam en je kindje en werken naar het moment van de bevalling toe. Het vermijden van spanning en stress is belangrijk. Hoe moeilijk het soms ook is, kies voor jezelf..

Maak een lijstje met belangrijke telefoonnummers (kraamzorg, ziekenhuis, verloskundige etc.) en leg deze klaar bij de tas voor het ziekenhuis.

Direct na de bevalling: hechting

Hechting

Steeds meer onderzoek geeft aan hoe belangrijk de eerste 1000 dagen van een kind zijn. De eerste 1000 dagen begonnen op het moment dat jij in verwachting raakte van je baby en eindigen als je kindje twee jaar is. Voeding, veiligheid en hechting zijn de trefwoorden die voor deze eerste 1000 dagen centraal staan. Hechting start al direct na de geboorte. Ruiken en voelen zijn belangrijke zintuigen voor de baby. Daarom is huid-op-huidcontact met de baby heel belangrijk. Niet alleen met de moeder, maar ook met de vader. Ook praten tegen je baby helpt je baby om zich aan je te hechten. Je zult merken dat door veel tegen je baby te praten.

Wat doet jouw kraamverzorgende

Kraamzorg

Vanaf het moment dat je zwanger bent, komen er vaak ontzettend veel vragen in je op. Een vraag die we vaak horen is: Wat is kraamzorg nou precies en wat kan ik verwachten?

Tijdens de bevalling staan we aan je zijde. Daarnaast beoordeelt je kraamverzorgende met een deskundig oog de gezondheid van jou en je baby, stelt wanneer nodig en in overleg de zorg bij, geeft je goede tips en adviezen over de verzorging en gezondheid van jou en je baby, ondersteunt je tijdens het geven van borst- en flesvoeding, geeft nuttige voedingsadviezen en ondersteunt jou en je gezin bij het doen van huishoudelijke taken, zodat je weer op krachten kunt komen. Bij Isis Kraamzorg krijg je kraamzorg die aansluit op jouw behoeften, wensen en noodzaak.

foto Vragen en inschrijven
lijn
Schrijf je in voor onze kraamzorg op maat

Vragen en inschrijven

Vragen over je zwangerschap, bevalling of over Isis Kraamzorg in het algemeen? Bel gerust onze klantenservice op telefoonnummer 0513-727042.  Of schrijf je direct in voor onze kraamzorg.

Inschrijven voor kraamzorg

Isis kraamzorg bij jou in de buurt?

Vul je postcode in en check direct of onze kraamzorg ook bij jou in de buurt beschikbaar is

Isis kraamzorg is beschikbaar bij jou in de buurt

Schrijf je nu in

Aanmelden
Buiten werkgebied

Helaas, Isis kraamzorg is niet beschikbaar bij jou in de buurt