Bevallen en kraamverzorgende nodig? Bel: 0513 - 727 042

Zwanger en nu?

Zwanger en nu? Zwanger? Gefeliciteerd! Een spannende en bijzondere periode breekt aan waarin je met veel vragen komt te zitten. Daarom zijn we er graag voor jullie om je van allerlei informatie te voorzien, tijdens je zwangerschap en na de geboorte van jullie kindje.

Al ingeschreven voor kraamzorg?

Zwanger en nu? Wat gebeurt er de eerste maanden?

De eerste drie maanden gebeurt er al van alles. Voor de buitenwereld is je zwangerschap nog niet echt zichtbaar maar je kindje ontwikkelt zich al flink.  Na drie maanden zwangerschap, is je kindje ongeveer 6,5 cm  en alle belangrijke organen hebben hin plek gevonden. Je kindje kan ook steeds meer en beter bewegen. Als toekomstige mama, krijg je wellicht last van zwangerschapskwaaltjes. Na 11 weken, nemen de kwaaltjes langzaam weer af.

Zwanger, wat nu? Verloskundige, echo en kraamzorg

Zwanger wat nu? Maak, zodra je weet dat je zwanger bent, een afspraak met de verloskundige bij jou in de buurt. Als je twee tot drie maanden zwanger bent, krijg je je eerste echo: de eerste kennismaking met jullie kindje, een bijzonder moment!

Baby, vader, moeder en twee broertjes

Kraamzorg aanvragen
We raden je aan rond de twaalfde week kraamzorg aan te vragen. Isis Kraamzorg begeleidt en adviseert jullie tijdens je zwangerschap, de bevalling en je kraamtijd. Onze kraamverzorgenden doen er alles aan om jou en je gezin een fijne kraamtijd te geven. Wij zijn  er voor jou en je gezin!

 

Zwanger en nu? Onze tips

Tips

Hieronder alvast wat handige tips!

  • Bel je huisarts en je verloskundige en geef door dat je zwanger bent.
  • Vergeet niet je zwangerschap door te geven aan je zorgverzekering.
  • Blijf foliumzuur slikken tot tien weken zwangerschap.
  • Leef, eet en drink gezond.
  • Gebruik je medicijnen? Check op de bijsluiter of bij je huisarts of apotheek of je de medicijnen kunt blijven gebruiken tijdens je zwangerschap.
  • Bedenk hoe je straks gaat vertellen aan familie en vrienden dat je zwanger bent. Ga je dit gewoon vertellen of laat je op een andere manier aan iedereen weten dat je zwanger bent? Geef bijvoorbeeld een  onverwacht cadeautje: een ingepakte foto van de echo, een rompertje of een foto van de zwangerschapstest.
  • Verdiep je alvast in de vraag of je straks borst- of kunstvoeding wilt geven.
  • Zwangerschapscursus volgen? Check dan de pagina van onze Owee! zwangerschapscursus. De meest complete, zesdelige cursus voor jou en je eventuele partner.
foto Inschrijven voor kraamzorg
lijn
Schrijf je in voor onze kraamzorg!

Inschrijven voor kraamzorg

We heten je graag welkom bij Isis Kraamzorg. Schrijf je vandaag nog in!

Inschrijven voor kraamzorg

Isis kraamzorg bij jou in de buurt?

Vul je postcode in en check direct of onze kraamzorg ook bij jou in de buurt beschikbaar is

Isis kraamzorg is beschikbaar bij jou in de buurt

Schrijf je nu in

Aanmelden
Buiten werkgebied

Helaas, Isis kraamzorg is niet beschikbaar bij jou in de buurt