Bevallen en kraamverzorgende nodig? Bel: 0513 - 727 042

Kraamhulp van Isis Kraamzorg

Er komt een baby! Gefeliciteerd! Onze kraamhulp* helpt je straks graag om van je kraamweek een onvergetelijke tijd te maken. Het lijkt misschien nog heel ver weg, maar het is straks zomaar zover. Misschien zit je nu in week zeven, week tien of week twaalf van je zwangerschap? Je wilt je zo goed mogelijk voorbereiden in deze periode en hoewel er niets valt te voorspellen, wil je toch graag weten waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten. Van je zwangerschap, maar ook van de bevalling en de kraamweek. Wil jij weten wat je kraamhulp voor jou en je baby kan betekenen?

Al ingeschreven voor kraamzorg?
foto Een kraamhulp voor je deur

Een kraamhulp voor je deur

De kraamhulp is er vanaf het eerste moment bij. Ze staat niet plots voor de deur zodra je baby is geboren, maar ondersteunt de huisarts of verloskundige al tijdens de bevalling. De kraamhulp begeleidt en adviseert jou iedere dag tijdens de eerste dagen bij de verzorging van je kindje. Ze geeft je handvaten en zorgt voor balans binnen het gezin tijdens de kraamperiode.

Meer dan praktisch

Naast haar praktische taken, zoals zorgen voor een lege wasmand, een schone wc en het regelen van een kop koffie met beschuit met muisjes voor je bezoek, zorgt de kraamverzorgende ook voor voedzame, gezonde lunches en creëert ze voor moeder en kind de rust om te kunnen herstellen en te genieten van: je kindje, het bezoek en je kraamtijd.

Jullie gezondheid

De gezondheid van jou en je kindje wordt in de kraamweek nauwlettend in de gaten gehouden door de kraamverzorgende. Ze heeft een belangrijke signaleringsfunctie en ziet het als er iets niet goed gaat. Zo houdt ze van jullie beide de lichaamstemperatuur in de gaten, maar controleert ze ook je eventuele hechtingen. Als er iets is, overlegt ze meteen met de verloskundige en/of huisarts hoe het probleem aangepakt moet worden.

Tips and tricks

Ook geeft de kraamhulp in deze periode veel voorlichting en tips over het verzorgen van je kindje. Ze legt uit hoe je je baby tijdens het badderen moet vasthouden, helpt je kindje bij het aanhappen aan je borst en vertelt je alles over borst- en flesvoeding.

foto Kraamhulp voor het hele gezin
lijn
Voor het hele gezin!

Kraamhulp voor het hele gezin

De kraamverzorgende is er niet alleen voor jou, maar ook voor andere gezinsleden. Hebben jullie al een of meerdere kinderen? Dan is er in de kraamweek ook tijd voor de rest van het gezin. Terwijl jij en je baby een middagdutje doen, knutselt de kraamhulp bijvoorbeeld met de andere kinderen.

Mogen wij jou in deze bijzondere, maar ook spannende periode begeleiden? Meld je dan aan voor onze kraamzorg.

Aanmelden voor kraamzorg

Hoeveel uren kraamzorg?

Kraamzorg is opgenomen in de basisverzekering, maar de vergoeding verschilt per zorgverzekeraar. In veel gevallen betaal je wel een eigen bijdrage. Vanuit de aanvullende verzekering kun je deze eigen bijdrage vaak weer (gedeeltelijk) terugkrijgen. Kijk bij je eigen verzekeraar hoe de kraamzorg geregeld is en op hoeveel uren kraamzorg je recht hebt.

Wettelijk gezien heb je recht op minimaal 24 uur en maximaal 80 uur kraamzorg na de geboorte. Dit aantal uren wordt verdeeld over meerdere dagen. Natuurlijk is 24 uur vrij weinig en in de meeste gevallen vergoedt de verzekeraar meer. Het standaard aantal uren kraamzorg volgens het Landelijk Indicatie Protocol en in de basisverzekering is 49 uur als je borstvoeding geeft en anders 45 uur.

Beval je in het ziekenhuis? Dan worden de dagen die je na de bevalling in het ziekenhuis moet blijven afgetrokken van het aantal uren dat je kraamzorg krijgt. Voor iedere dag dat je in het ziekenhuis verblijft, wordt zes uur afgetrokken. De dag dat je naar huis gaat, telt hierbij niet mee.

*In de wereld van de kraamzorg gebruiken we liever niet de term “kraamhulp”. Wij gebruiken hiervoor de term “kraamverzorgende”.

foto Inschrijven voor kraamzorg

Inschrijven voor kraamzorg

We heten je graag welkom bij Isis Kraamzorg. Schrijf je vandaag nog in!

Inschrijven voor kraamzorg

Isis kraamzorg bij jou in de buurt?

Vul je postcode in en check direct of onze kraamzorg ook bij jou in de buurt beschikbaar is

Isis kraamzorg is beschikbaar bij jou in de buurt

Schrijf je nu in

Aanmelden
Buiten werkgebied

Helaas, Isis kraamzorg is niet beschikbaar bij jou in de buurt