Bevallen en kraamverzorgende nodig? Bel: 0513 - 727 042

Waarom ik geen kraamhulp ben, maar kraamverzorgende

“Onze kraamhulp is net weg, het is echt een schat en we waren erg blij met haar”.

Ik hoorde deze positieve reactie laatst van een tevreden klant van Isis Kraamzorg. We zien vaak dat de woorden kraamhulp en kraamverzorgende door elkaar worden gehaald, maar eigenlijk zijn het twee totaal verschillende dingen. Maar wat is dan precies het verschil en wat is er zo erg aan het woord ‘kraamhulp’? Daar is niks mis mee, alleen dekt het woord ‘hulp’ niet de lading van wat wij als kraamverzorgenden allemaal doen.

Direct inschrijven voor onze kraamzorg?
foto
lijn
Kraamverzorgenden hebben een medische achtergrond

Wanneer ik aan mensen uitleg wat allemaal bij mijn takenpakket als kraamverzorgende hoort, kijken ze me vaak verbaasd aan. Het is namelijk niet zo dat ik puur en alleen de kraamhulp ben die de bedden opmaak, het sanitair schoonhoudt en beschuit met muisjes smeert. Het is meer dan dat.

Als kraamverzorgende hebben we een medische achtergrond. Om kraamverzorgende te worden, volg je een opleiding. Daarnaast volg je regelmatig (bij)scholingen om de kennis en kunde te blijven optimaliseren. De medische zorg is eigenlijk één van de belangrijkste onderdelen van onze functie. Wij kunnen daarom op professioneel niveau met je verloskundige of huisarts overleggen, mochten er problemen zijn.

Wist je bijvoorbeeld dat de kraamverzorgende je verloskundige tijdens de thuisbevalling ondersteunt en tijdens de kraamperiode iedere dag medische controles bij jou en je baby doet en dit allemaal bijhoudt in een zorgdossier?

Lees meer over onze kraamzorgplus.

foto
lijn
We leren jou en je partner hoe je je baby het beste kunt verzorgen

Hygiëne is uiteraard ontzettend belangrijk, voor zowel de baby als de moeder. We zorgen er onder andere voor dat de bedden en het sanitair altijd schoon zijn en de was wordt gedraaid.

Daarnaast leren we jou en je partner hoe je je baby het beste kunt verzorgen: wij geven tips op het gebied van voeden (borstvoeding en kunstvoeding), aankleden, veilig slapen, in bad doen, etc. En misschien nog wel net zo belangrijk: wij geven ook emotionele steun en leggen de kraamvrouw lekker in de watten.

Na de kraamweek laat ik het gezin altijd achter met de overtuiging dat ik ze voldoende ondersteuning en adviezen heb gegeven zodat ze zelfverzekerd de zorg voor hun baby kunnen voortzetten. En dat is altijd mijn doel in dit mooie vak van kraamverzorgende!

Isis kraamzorg bij jou in de buurt?

Vul je postcode in en check direct of onze kraamzorg ook bij jou in de buurt beschikbaar is

Isis kraamzorg is beschikbaar bij jou in de buurt

Schrijf je nu in

Aanmelden
Buiten werkgebied

Helaas, Isis kraamzorg is niet beschikbaar bij jou in de buurt