Bevallen en kraamverzorgende nodig? Bel: 0513 - 727 042

Wanneer bel ik de kraamverzorgende als de bevalling begint?

Wanneer kraamzorg bellen?
Als je weeën hebt, bel je eerst de huisarts of verloskundige en direct daarna Isis Kraamzorg (0513 727 050 ). Wij informeren je kraamverzorgende dat je bevalling is begonnen. De kraamverzorgende van Isis Kraamzorg is ook opgeleid voor het begeleiden van thuisbevallingen en heeft daarmee veel ervaring. Ze komt bij je wanneer de weeën beginnen en blijft zo lang je haar nodig hebt.

Onze kraamverzorgenden verlenen assistentie bij de bevalling in alle ziekenhuizen in Friesland, in het UMCG in Groningen, WZA in Assen, Isala in Zwolle en in het Röpke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg. Tijdens een poliklinische bevalling ondersteunt de kraamverzorgende jou, je partner en de verloskundige tijdens de weeën en de bevalling. Na de bevalling gaat ze meteen met je mee naar huis.

Symptomen begin bevalling

Wanneer bel ik de kraamverzorgende als de bevalling begint?

Let ook op de symptomen die kunnen wijzen op het begin van de bevalling: het begin van de weeën, verlies van de slijmprop, je vliezen breken. De slijmprop heeft de baarmoeder afgesloten en herken je aan het feit dat het een propje van ongeveer twee tot drie centimeter is en een taai, glazig uiterlijk heeft. Die slijmprop verliezen kan overigens al dagen en soms weken voor de bevalling plaatsvinden.

De vliezen kunnen breken voordat de weeën beginnen maar kunnen ook pas tijdens de bevalling breken. Wanneer kraamzorg bellen? Bel eerst je verloskundige als je vliezen breken, vervolgens kun je in overleg met de verloskundige bepalen wanneer je de kraamzorg kunt bellen.

Foto van zwangere buik: wanneer bel ik de kraamverzorgende als de bevalling begint?

 

De laatste loodjes voor de bevalling

Ontwikkelingen bij je kindje
De donzige haartjes van je kindje zijn verdwenen en ook het huidsmeer is weg. De meeste kindjes die met 42 weken geboren worden, hebben zich die laatste weken nog flink te goed gedaan in de baarmoeder en zien er daarom lekker mollig uit. Heb je je weleens afgevraagd wat je baby merkt van de bevalling? In de eerste uren eigenlijk helemaal niets. Je kind kan dan nog heerlijk liggen slapen. Pas als de bevalling vordert en de weeën krachtiger worden en sneller op elkaar volgen, krijgt je kind minder bewegingsvrijheid en wordt hij of zij wakker.

Ontwikkelingen bij jou
Je bent waarschijnlijk al erg nieuwsgierig naar je kindje. Hoe ziet je kindje eruit? Je zal ook ongeduldig worden en die dikke buik ben je misschien inmiddels flink zat. De uitgerekende datum is geweest en toch ben je nog niet bevallen. Dat is normaal en geen reden om je zorgen om te maken. Officieel is een geboorte tussen de 37 en 42 weken normaal, 93% van de vrouwen bevalt in deze periode. Pas na de 42e week ben je overtijd. Dan kom je onder de behandeling van een gynaecoloog terecht. Als niets erop wijst dat de bevalling snel gaat beginnen, is de kans groot dat je ook dan wordt ingeleid. Je zal dan in het ziekenhuis moeten bevallen.

Kortom: gaat de bevalling beginnen? Bel dan eerst je verloskundige, vervolgens bel je de kraamverzorgende.

Isis kraamzorg bij jou in de buurt?

Vul je postcode in en check direct of onze kraamzorg ook bij jou in de buurt beschikbaar is

Isis kraamzorg is beschikbaar bij jou in de buurt

Meld je nu aan voor kraamzorg en ontvang een prachtig cadeau!

Aanmelden
Buiten werkgebied

Helaas, Isis kraamzorg is niet beschikbaar bij jou in de buurt