Bevallen en kraamverzorgende nodig? Bel: 0513 - 727 042

Wanneer moet ik kraamzorg bellen als de bevalling begint?

Spannend, de bevalling begint! Maar… wanneer bel ik de verloskundige? En wanneer moet ik kraamzorg bellen?

Begin bevalling
Wanneer, na het begin van een bevalling, moet ik kraamzorg bellen? Voordat de weeën beginnen kunnen je vliezen breken, maar dat kan ook pas tijdens de bevalling gebeuren. Bel eerst je verloskundige als je vliezen breken en/of als je weeën op gang zijn komen. Zij geeft dan aan op welk moment ze bij je komt voor een thuisbevalling of wanneer ze met jou/jullie mee naar het ziekenhuis gaat als je in het ziekenhuis bevalt.

Wanneer moet ik de kraamzorg bellen als de bevalling begint?
Je verloskundige geeft aan wanneer je kraamzorg moet bellen. Soms neemt de verloskundige zelf contact op, soms bel je zelf. Het telefoonnummer voor onze bevallingslijn is: (0513) 727 042. Je krijgt dan een  ons planbureau aan de telefoon. De medewerker van ons planbureau zorgt er vervolgens voor dat je kraamverzorgende naar je toe komt.

Assistentie bij de bevalling
Onze kraamverzorgenden zijn ook opgeleid voor en hebben ervaring met het begeleiden van (thuis) bevallingen. Tijdens de bevalling ondersteunt de kraamverzorgende jou, je eventuele partner en de verloskundige en gaat ze, zodra het kindje eenmaal geboren is en je in het ziekenhuis bent bevallen, met jullie mee naar huis.

Wanneer kraamzorg bellen tijdens de kraamtijd?
Ook als er tijdens je kraamtijd bijzonderheden of vragen zijn, neem je in eerste instantie vaak contact op met je verloskundige. Bijvoorbeeld als je ergens over twijfelt. Is je kraamverzorgende aanwezig, dan kun je het uiteraard altijd eerst met haar bespreken en kunnen jullie indien nodig samen contact opnemen met de verloskundige. Als de kraamverzorgende er niet is, dan bel je de verloskundige in ieder geval als:

  • je zorgen hebt over je eigen gezondheid of die van je baby
  • je problemen hebt met de (borst)voeding
  • je vragen of twijfels hebt of ongerustheid bent

We hebben ook een handig document belinstructie kraamtijd voor je. In deze belinstructie staat wanneer  het wel of niet nodig is om contact op te nemen met je verloskundige. Deze belinstructie is er ook in het EngelsArabisch en Turks.

Kortom: Begint je bevalling of zijn er zorgen/heb je vragen tijdens de kraamtijd? Bel dan eerst je verloskundige en daarna Isis Kraamzorg.

Isis kraamzorg bij jou in de buurt?

Vul je postcode in en check direct of onze kraamzorg ook bij jou in de buurt beschikbaar is

Isis kraamzorg is beschikbaar bij jou in de buurt

Schrijf je nu in

Aanmelden
Buiten werkgebied

Helaas, Isis kraamzorg is niet beschikbaar bij jou in de buurt