Bevallen en kraamverzorgende nodig? Bel: 0513 - 727 042

In het ziekenhuis bevallen

In het ziekenhuis kun je poliklinisch bevallen. Soms is een ziekenhuisbevalling noodzakelijk wanneer je een medische indicatie hebt. Wat houdt een ziekenhuisbevalling in en wat moet je meenemen?

Vragen? Neem gerust contact met ons op!
foto Poliklinisch bevallen
lijn
Voor een poliklinische bevalling kies je zelf

Poliklinisch bevallen

Voor een poliklinische bevalling kies je zelf, in overleg met je verloskundige. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je thuis geen goede mogelijkheid hebt om te bevallen of dat een ziekenhuisbevalling je prettiger lijkt.

Als je poliklinisch bevalt, ga je met je verloskundige en je kraamverzorgende naar het ziekenhuis als de bevalling begint. De kraamverzorgende ondersteunt jou, je partner en de verloskundige tijdens de weeën en de bevalling. Na de bevalling gaat ze meteen met je mee naar huis. Onze kraamverzorgenden verlenen assistentie bij de bevalling in alle ziekenhuizen in Friesland, in het UMCG in Groningen, WZA in Assen, Scheper Ziekenhuis in Emmen, Isala in Zwolle en in het Röpke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg.

foto Medisch bevallen
lijn
Soms vindt de bevalling plaats in het ziekenhuis op medische indicatie

Medisch bevallen

In sommige gevallen is het om medische redenen noodzakelijk dat je in het ziekenhuis bevalt. Een bevalling met een medische indicatie vindt plaats op advies en onder begeleiding van de gynaecoloog. Afhankelijk van de medische ingreep die je hebt gehad, blijf je vaak nog een paar dagen in het ziekenhuis. Tot en met de tiende dag na de bevalling heb je recht op kraamzorg.

Als je weet wanneer je met ontslag gaat, neem dan direct vanuit het ziekenhuis contact met ons op. Dan overleggen we samen wanneer de kraamverzorgende bij jullie thuis komt. Ook als je ’s avonds of ‘s nachts met ontslag gaat, kun je direct gebruik maken van kraamzorg als je dat wilt. Wij zijn dag en nacht bereikbaar op 0513 – 727040.

Wat neem je mee naar het ziekenhuis

Wanneer je in het ziekenhuis gaat bevallen, is het verstandig om een tas met de benodigde spullen ruim van tevoren klaar te hebben staan. Denk daarbij o.a. aan nachtkleding, ondergoed, toiletartikelen, badjas, slippers, sokken, schone kleren, foto/videocamera, geldig legitimatiebewijs, verzekeringsgegevens, diverse telefoonnummers, babykleertjes, babyautostoeltje en het kaartje met het telefoonnummer van Isis Kraamzorg.

Thuiskomen: warme overdracht

Om het ontslag van jou met jullie kindje uit het ziekenhuis soepel te laten verlopen, werken we met een warme overdracht. Wanneer je met je kindje uit het ziekenhuis mag, komt er veel informatie op je af en moeten er praktische dingen geregeld worden. Met een warme overdracht bedoelen wij dat jouw kraamverzorgende van Isis Kraamzorg rond het tijdstip van ontslag in het ziekenhuis komt om kennis met jou en je gezin te maken. Er is ruimte voor het stellen van vragen waarna je kraamverzorgende jullie helpt met de laatste voorbereidingen voor het vertrek naar huis.

Wanneer je in het Martini Ziekenhuis Groningen, UMCG Groningen,  OZG Scheemda, Tjongerschans Heerenveen en Wilhelmina Ziekenhuis Assen bevalt en zorg van Isis Kraamzorg hebt, krijg je in principe een warme overdracht. Dit kost je niks extra. Tijdens het intakegesprek, rond de 26e week van je zwangerschap, vertelt de intaker van Isis Kraamzorg je meer over de warme overdracht.

Isis kraamzorg bij jou in de buurt?

Vul je postcode in en check direct of onze kraamzorg ook bij jou in de buurt beschikbaar is

Isis kraamzorg is beschikbaar bij jou in de buurt

Schrijf je nu in

Aanmelden
Buiten werkgebied

Helaas, Isis kraamzorg is niet beschikbaar bij jou in de buurt