Bevallen en kraamverzorgende nodig? Bel: 0513 - 727 042

Kraamzorg van Isis Kraamzorg: alle informatie

Zwanger, gefeliciteerd! Voor kraamzorg ben je bij Isis Kraamzorg aan het juiste adres. Kraamzorg van Isis Kraamzorg: een warme en ontspannen start voor jou en je gezin.

We raden je aan je rond de twaalfde week van je zwangerschap in te schrijven voor kraamzorg.  Vragen kun je stellen aan onze klantenservice: 0513 – 727042.

Direct inschrijven

Waarom kiezen voor Isis Kraamzorg?

Isis Kraamzorg bereidt je voor op de kraamtijd en het ouderschap en bieden assistentie en zorg bij de bevalling. Tijdens de kraamtijd zorgen wij voor een warme en ontspannen start voor jou en je gezin waarbij we ook aandacht hebben voor jouw eventuele partner en andere kinderen! Onze klanten geven onze zorg gemiddeld een 9,5.

Wij gaan nooit uit van standaardzorg. Elke moeder, elk gezin, elke zwangerschap, elke bevalling en elke baby is anders. Wij vinden dat goede kraamzorg met niet-standaard situaties om moet kunnen gaan. Onze kraamverzorgenden hebben gevoel voor wat je nodig hebt, daar kun je op vertrouwen. Kraamzorg die aansluit op jouw behoeften, wensen en noodzaak, dát krijg je bij Isis Kraamzorg.

Deskundige kraamzorg

 

Onze medewerkers zijn flexibel en bieden deskundige zorg, ook in de periodes voorafgaand aan en na afloop van de kraamtijd. Kraamverzorgenden van Isis Kraamzorg zijn gediplomeerd en volgen regelmatig scholingen. Zij zijn ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Kenniscentrum Kraamzorg en zijn in het trotse bezit van het Certificaat Zorg voor Borstvoeding. Dat wil zeggen dat de begeleiding van moeders die graag borstvoeding willen geven van hoge kwaliteit is.

 

foto Intake
lijn
Intake

Intake

Na je inschrijving neemt de intaker rond de 21ste week contact met je op voor een intakegesprek. De intake vindt plaats tussen week 22 en week 24 van je zwangerschap. Dit gesprek is bij je thuis of telefonisch bij een volgend kindje. Op indicatie, op verzoek van de verloskundige of op eigen verzoek (op eigen kosten) kun je bij een volgend kindje ook een huisbezoek krijgen. Tijdens de intake komen allerlei praktische zaken aan de orde over zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Maar uiteraard horen we ook graag van jou en je eventuele partner wat je van de kraamzorg van Isis Kraamzorg verwacht en wat jij belangrijk vindt, zodat we jou en je gezin kraamzorg op maat kunnen geven.

foto Wat doet mijn kraamverzorgende allemaal?
lijn
Wat doet mijn kraamverzorgende?

Wat doet mijn kraamverzorgende allemaal?

Kraamzorg van Isis Kraamzorg begint al bij de geboorte. Jouw kraamverzorgende assisteert, indien mogelijk, de verloskundige bij de bevalling. Wanneer je in het ziekenhuis bevalt en de kraamverzorgende is niet bij de bevalling geweest, komt hij/zij rond het tijdstip van ontslag in het ziekenhuis en doet een zogenaamde ‘warme overdracht’ met het ziekenhuispersoneel in aanwezigheid van jou en je eventuele partner. Op deze manier sluit de kraamzorg aan op de zorg van het ziekenhuis.

Het doel van de kraamzorg is dat je/jullie straks je kindje(s) zelfstandig kunt verzorgen de dagelijkse bezigheden weer op kunt pakken.

Direct inschrijven

Maar wat doet jouw kraamverzorgende nog meer?

  • Jouw kraamverzorgende houdt de gezondheid van jou en je kindje goed in de gaten en doet de dagelijkse medische controles.
  • De kraamverzorgende overlegt met de verloskundige over jouw herstel na de bevalling en de ontwikkeling van je kindje.
  • De algemene verzorging van je kindje waarbij ze tips, voorlichting en adviezen geeft.
  • Kraamzorg is er voor jou en je gezin. De kraamverzorgende helpt ook je eventuele partner en andere kinderen waar nodig.
  • Het uitvoeren van een aantal huishoudelijke taken. Zorg voor een goede hygiëne ter voorkoming van infecties, is een belangrijke taak binnen de kraamzorg. Denk bijvoorbeeld aan het verschonen van de bedden en het sanitair.
  • Het geven van voorlichting over borst- en flesvoeding. Ze helpt jou en je eventuele partner met het geven van borstvoeding en/of flesvoeding aan jullie kindje. Om de hechting tussen jou/jullie en je/jullie kindje te bevorderen, werken we in onze kraamzorg met de zogenaamde ontwikkelingsgerichte zorg.
  • Maar uiteraard is genieten, verwend worden en tot rust komen ook erg belangrijk. Ook daar kan je kraamverzorgende je bij ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan het verzorgen van een lekkere lunch, je dagelijkse portie fruit en het ontvangen van de kraamvisite.

Kraamverzorgende met twee broertjes buiten wandelen

Op hoeveel uur kraamzorg heb ik recht?

Kraamzorg zit in de basisverzekering. Standaard heb je recht op 49 uur kraamzorg verdeeld over acht dagen. De verdeling van deze uren is flexibel. Dit bespreek je in overleg met je kraamverzorgende. In sommige situaties kun je meer kraamzorguren krijgen, bijvoorbeeld als het (borst)voeden niet helemaal goed gaat of als je je onzeker voelt. De kraamverzorgende kan dan, in overleg met de verloskundige, aangeven dat er meer zorg nodig is. Je hebt bij een meerling recht op extra uren kraamzorg: twee uur extra per dag.

Wat kost kraamzorg?

Isis Kraamzorg heeft met alle zorgverzekeraars een contract. Je zorgverzekeraar vergoedt kraamzorg bijna volledig. Je betaalt voor ieder uur kraamzorg een wettelijke eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage geldt alleen voor kraamzorg na de bevalling. Je kunt, naast de standaard 49 uur kraamzorg, extra kraamzorg van Isis Kraamzorg kopen tegen een tarief van € 37,50 per uur. Helaas worden deze extra uren, zonder medische indicatie, niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Meer informatie en inschrijven

Overtuigd van de kwaliteit van onze kraamzorg? Schrijf je dan nu in!.

Isis kraamzorg bij jou in de buurt?

Vul je postcode in en check direct of onze kraamzorg ook bij jou in de buurt beschikbaar is

Isis kraamzorg is beschikbaar bij jou in de buurt

Schrijf je nu in

Aanmelden
Buiten werkgebied

Helaas, Isis kraamzorg is niet beschikbaar bij jou in de buurt