Bevallen en kraamverzorgende nodig? Bel: 0513 - 727 042

Wat is een innestelingsbloeding?

Een innestelingsbloeding is vaak een van de eerste zwangerschapssymptomen en je kunt het zien als het begin van je zwangerschap! Je kunt er wellicht van schrikken omdat je, als je probeert zwanger te worden, uiteraard geen bloed wilt zien. Maar wees gerust, als je een lichte bloeding hebt, kan dat ook betekenen dat je zwanger bent. De bevruchte eicel hecht zich aan de baarmoederwand. Hierbij kan wat innestelingsbloed ontstaan. Maar hoe weet je of het geen ‘gewone’ menstruatie is? Oftewel: hoe kan je de innestelingsbloeding herkennen?

foto Inschrijven voor Isis kraamzorg?
lijn
Isis Kraamzorg voor jou en je gezin

Inschrijven voor Isis kraamzorg?

Zwanger? Gefeliciteerd! Bij Isis Kraamzorg ben je aan het juiste adres: wij bieden kraamzorg voor jou en je familie. Heb je je al ingeschreven?

Lees meer over zwangerschap

Wat is de innesteling?

Innestelingsbloeding

Bij de innesteling wordt het toekomstige embryo vastgezet aan de baarmoederwand. Hierbij kan het voorkomen dat een bloedvaatje in het baarmoederslijmvlies geraakt wordt. Dit kan er dus voor zorgen dat je een lichte bloeding krijgt. Je baarmoedermond staat tijdens je vruchtbare periode wat open dus dit bloed vloeit dan via je vagina naar buiten. De innestelingsbloeding volgt een paar dagen na de innesteling. Wanneer is dan je innesteling? Dat is tussen de zes en twaalf dagen na je ovulatie. Wanneer je dus in deze tijd een bloeding hebt, is de kans groot dat het om een innestelingsbloeding gaat.

Innestelingsbloeding: hoe herken je het?

De bloeding kan een paar uur duren maar ook langer, een paar dagen. Je verliest niet heel veel bloed meestal, denk aan een paar druppels. Het kan lijken op een lichte menstruatie. Vaak is het bloed wat donker van kleur, een beetje bruin. Maar het kan ook roze of rood kleuren. De reden dat het bloed vaak wat donkerder is, is dat het om ‘oud’ bloed gaat.  In sommige gevallen krijg je een bloedneus tijdens de innesteling. Je kunt de innesteling ook voelen, denk aan kramp. Volgt na de kramp het bloedverlies in de dagen erna, dan kan dat heel goed de innesteling zijn.

Hoe merk ik dan verschil met menstruatiekramp? Dit laatste is vaak heviger. Je menstruatie duurt ook langer: meestal drie tot acht dagen. Een innestelingsbloeding duurt een paar uur tot maximaal twee dagen. Mocht je een zwangerschapstest willen doen als je denkt dat je een innestelingsbloeding hebt: soms is het dan nog niet meetbaar dat je zwanger bent en moet het zwangerschapshormoon HCG nog aangemaakt worden. Wacht dan een paar dagen af en test dan desnoods nog een keer.

Geen innestelingsbloeding?

Bedenk wel dat niet alle zwangere vrouwen een innestelingsbloeding krijgen. Het gaat maar om 20-30% van de zwangeren. En soms merk je het niet eens omdat de bloeding maar erg mild is (paar druppeltjes).

Isis kraamzorg bij jou in de buurt?

Vul je postcode in en check direct of onze kraamzorg ook bij jou in de buurt beschikbaar is

Isis kraamzorg is beschikbaar bij jou in de buurt

Schrijf je nu in

Aanmelden
Buiten werkgebied

Helaas, Isis kraamzorg is niet beschikbaar bij jou in de buurt