Bevallen en kraamverzorgende nodig? Bel: 0513 - 727 042

Zwanger? Gefeliciteerd!

Gefeliciteerd met je zwangerschap! Je gaat een bijzondere tijd tegemoet, samen met de mensen die dichtbij je staan. Geniet ervan! Do en don’t zwangerschap? Lees hieronder onze tips.

Inschrijven voor kraamzorg
foto
lijn
Hoe gaat dat straks, zo'n bevalling?

Er verandert van alles in je lichaam en dan komen er ongetwijfeld allerlei vragen bij je op. Hoe verloopt de zwangerschap en hoe gaat dat straks, zo’n bevalling? Wat hoort er allemaal in een babyuitzet? Wat kan ik beter wel en juist niet eten? Zal ik thuis bevallen of in het ziekenhuis?

Wij geven je graag de antwoorden en helpen je bij het maken van de keuzes die bij jullie passen. Veelgestelde vragen rondom eten, sport en nachtrust hebben we hieronder alvast voor je beantwoord: do en don’t zwangerschap.

Dit moet je laten tijdens je zwangerschap

Don’t: roken
De giftige stoffen in je sigaret komen via jouw bloed in je baby terecht, al vanaf het prilste begin. Geef je baby de beste kans om zich gezond te ontwikkelen en stop met roken als je zwanger bent of zwanger wilt worden. Lukt dit je niet? Praat er over met je verloskundige, zij kan je erbij helpen.

Don’t: alcohol
Drink geen alcohol tijdens je zwangerschap, stop er zelfs al mee als je zwanger wilt worden. Net als nicotine komt ook alcohol via jouw bloed in je baby terecht en kan daar schade aanrichten. Bescherm je kindje en drink geen alcohol.

Don’t: Rood vlees en rauwmelkse kaas
Wees voorzichtig met rood vlees en rauwmelkse kaas. Dit zijn onverhitte producten en daar kunnen bacteriën inzitten die schadelijk zijn voor je baby.

Dit is goed voor jou en je baby

Do: sport en bewegen
Zorg dat je goed in conditie blijft tijdens je zwangerschap. Een fit lichaam werkt in je voordeel tijdens je zwangerschap en je bevalling. Je kunt blijven sporten, maar je merkt vanzelf wanneer je je tempo en bewegingen moet aanpassen. Bewegen zorgt voor een goede ademhaling, zuurstofvoorziening en doorbloeding van je organen en daardoor ook die van je baby. Doen dus!

Do: fruit en vezels
Eet veel fruit en vezelrijke voeding. Je darmen kunnen trager worden tijdens je zwangerschap. Met goede voeding kun je ze een handje helpen. In fruit, brood en crackers zitten veel vezels die een goede stoelgang bevorderen. Bovendien zit fruit boordevol vitamine C.

Do: slapen en rusten
In de eerste en de laatste drie maanden van je zwangerschap heb je meer behoefte aan slaap. Geef er aan toe. Je lichaam is bezig een geweldige prestatie te leveren en dat kost een boel energie. Niks mis met middagdutjes en vroeg naar bed!

foto We staan altijd voor je klaar

We staan altijd voor je klaar

Je kunt je telefonisch aanmelden van maandag t/m vrijdag tussen 8:30 – 17:00 uur via telefoonnummer 0513 727042. Je kunt je ook online aanmelden.

Aanmelden voor kraamzorg

Isis kraamzorg bij jou in de buurt?

Vul je postcode in en check direct of onze kraamzorg ook bij jou in de buurt beschikbaar is

Isis kraamzorg is beschikbaar bij jou in de buurt

Schrijf je nu in

Aanmelden
Buiten werkgebied

Helaas, Isis kraamzorg is niet beschikbaar bij jou in de buurt