Bevallen en kraamverzorgende nodig? Bel: 0513 - 727 042

Partnerverlof en kraamtijd

Als partner kun je geboorteverlof/partnerverlof krijgen na de geboorte van je kindje. Goed nieuws! Omdat je dankzij het partnerverlof met het hele gezin alle tijd kunt nemen om te wennen aan de nieuwe situatie en te genieten van deze bijzondere gebeurtenis! Ook onze kraamverzorgende speelt een belangrijke rol bij deze eerste dagen na de geboorte van je kindje.

Een kijkje achter de schermen?
foto Fijne kraamtijd

Fijne kraamtijd

We helpen je graag om je goed voor te bereiden op de geboorte van jullie kindje, tijdens de bevalling staan we aan je zijde. En als de baby er eenmaal er is, doet onze kraamverzorgende er alles aan om jullie een fijne kraamtijd te geven.

Hechting

Tijdens de eerste dagen na de geboorte van jullie kindje is hechting van groot belang. Onze kraamverzorgende helpt jullie bij dit proces. Net na de geboorte wordt de baby op de buik van de moeder gelegd. Maar ook voor partners is het belangrijk en fijn om de baby regelmatig op de blote huid te leggen. Dit huid op huidcontact is belangrijk bij het troosten en het zorgt voor minder stress bij je kindje, niet alleen na de geboorte, maar tijdens het hele eerste levensjaar. Daarnaast is lichaamscontact ook belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen en het hormoonstelsel van de baby en het op gang brengen en houden van de borstvoeding. Onze kraamverzorgende kan je nog veel meer vertellen over het belang van hechting, vraag haar er gerust naar!

Belang van de kraamverzorgende

Naast het ondersteunen bij de hechting, helpt onze kraamverzorgende je op nog veel meer vlakken. Ze houdt de gezondheid van moeder en kind in de gaten en geeft voorlichting, tips en adviezen over babyverzorging, borst- en flesvoeding. Ook zorg voor een goede hygiëne is één van de aandachtspunten. Denk aan het verschonen van de bedden en het sanitair en het in overleg uitvoeren van andere huishoudelijke taken, bijvoorbeeld stofzuigen en de was doen. Eventuele broertjes en zusjes worden ook betrokken bij de zorg voor het nieuwe broertje of zusje.

We zijn er voor het hele gezin!

Isis kraamzorg bij jou in de buurt?

Vul je postcode in en check direct of onze kraamzorg ook bij jou in de buurt beschikbaar is

Isis kraamzorg is beschikbaar bij jou in de buurt

Schrijf je nu in

Aanmelden
Buiten werkgebied

Helaas, Isis kraamzorg is niet beschikbaar bij jou in de buurt