Bevallen en kraamverzorgende nodig? Bel: 0513 - 727 042

Vacature kraamverzorgende in opleiding september 2024

In september starten we weer met een BBL-opleiding voor kraamverzorgende. Is het altijd al jouw droom geweest om kraamverzorgende te worden? Solliciteer dan op één van onze BBL-leerwerkplekken.

Kraamverzorgenden in opleiding (BBL-leerwerkplek)

Werken als kraamverzorgende
Als kraamverzorgende help jij een gezin in de meest bijzondere tijd van hun leven en zorg jij ervoor dat de kraamperiode zo optimaal mogelijk verloopt. Je assisteert de verloskundige bij de bevalling; zowel in de thuissituatie als in het ziekenhuis. Tijdens de kraamperiode verzorg je de kraamvrouw en de baby, geef je informatie, observeer en adviseer je. Daarnaast zorg je voor de dagelijkse hygiëne en ondersteun je het gezin bij het ontvangen van kraamvisite en opvang van eventuele andere kinderen. Omdat elk gezin anders is, stem je de zorg die je levert af op de wensen van het gezin.

Kortom: door jou kunnen de kersverse ouders onbezorgd genieten van hun kraamtijd!

Werken en leren tegelijk
Bij Isis Kraamzorg heb je de mogelijkheid om met een BBL-opleiding een toekomst als kraamverzorgende op te bouwen. Je komt als leerling kraamverzorgende bij ons in dienst en wordt ingedeeld bij een team bij jou in de buurt.
Naast dat je in de praktijk werkt, volg je het theoretische gedeelte van de opleiding bij ROC Menso Alting in Groningen. De branche erkende opleiding duurt 15 maanden. De opleidingskosten zijn voor eigen rekening, maar hiervoor is in sommige gevallen subsidie beschikbaar via ROC Menso Alting.

Wat bieden wij jou?

 • Een BBL-leerwerkplek in één van onze teams in Friesland, Drenthe, Groningen en de kop van Overijssel;
 • Een leer-arbeidsovereenkomst met een leerling-salaris conform CAO kraamzorg FWG 20, trede 0 (€2.239,15 bruto per maand o.b.v. 36 uur). Jouw salaris zal uitbetaald worden o.b.v. een 24-urige werkweek en komt daarmee neer op € 1.492 bruto per maand;
 • Gedurende de opleiding word je uitstekend begeleid en ondersteund door onze ervaren medewerkers;
 • 8% vakantiegeld in mei en 7,7% eindejaarsuitkering in december;
 • Telefoonvergoeding en een goede pensioenopbouw bij het PFZW;
 • Reiskostenvergoeding voor het reizen naar de gezinnen.

Wie ben jij?

 • Misschien ben je net uit de schoolbanken of al een tijdje aan het werk. Of wil je, nu de kinderen wat ouder zijn, nu toch de stap wagen. Misschien heb je al een achtergrond in de zorg of misschien nog helemaal niet. Wat jouw achtergrond ook is, het is nu in ieder geval jouw droom om als kraamverzorgende aan de slag te gaan;
 •  Je beschikt over een vmbo diploma, een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo of een diploma op minimaal MBO 2 niveau;
 •  Je hebt een dosis energie en bent klaar om 15 maanden hard te werken;
 • Je bent flexibel inzetbaar. De onregelmatige werktijden en werkblokken van 8 dagen achter elkaar zijn voor jou geen probleem;
 • Je kunt je goed in een ander inleven, bent communicatief vaardig en klantgericht.
 •  Je beschikt over rijbewijs B en een auto.

Solliciteren
Kan jij je helemaal vinden in het profiel en ben jij net zo enthousiast als wij? Dan komen wij graag met jou in contact. We zijn erg benieuwd naar jouw motivatie om kraamverzorgende te willen worden, dus dit zien we graag terug in jouw sollicitatie.

Voor vragen over de functie of het opleidingstraject kun je contact opnemen met één van onze praktijkopleiders via 0513-727 042.

Solliciteren

Isis kraamzorg bij jou in de buurt?

Vul je postcode in en check direct of onze kraamzorg ook bij jou in de buurt beschikbaar is

Isis kraamzorg is beschikbaar bij jou in de buurt

Schrijf je nu in

Aanmelden
Buiten werkgebied

Helaas, Isis kraamzorg is niet beschikbaar bij jou in de buurt