Bevallen en kraamverzorgende nodig? Bel: 0513 - 727 042

Werken bij Isis Kraamzorg

Wil je de stap maken naar het werken als kraamverzorgende bij Isis Kraamzorg maar heb je nog vragen? Geen probleem, hieronder staan de veelgestelde vragen voor je op een rijtje:
Bieden jullie BBL-leerwerkplekken aan?
Ja die bieden wij op regelmatige basis aan voor de volgende opleidingen: -15 maanden branche erkende opleiding tot kraamverzorgende bij het Menso Alting College of Geboortezorg Academie -2-jarige Verzorgende IG opleiding met uitstroomrichting Kraam. Tijdens de opleiding krijg je bij ons een leerarbeidsovereenkomst voor 20 of 24 uur per week. De opleidingskosten zijn voor je eigen rekening. Ervaring of opleiding in de zorg is niet nodig voor een BBL-leerwerkplek. Houd onze vacaturepagina op deze website in de gaten om te kijken of we ook BBL vacatures aanbieden op het moment.
k heb een diploma Verzorgende IG. Wat zijn mijn mogelijkheden om te komen werken bij Isis Kraamzorg?
Als je de opleiding Verzorgende-IG of vergelijkbaar hebt afgerond in een andere zorgbranche, kom je bij Isis Kraamzorg dienst als zij-instromer. Je wordt ingewerkt door mee te lopen met onze ervaren kraamverzorgenden. Ondertussen volg je het keuzedeel Verdieping Kraamzorg (duur ongeveer 5 maanden), die je afsluit met een certificaat. De studie doe je in je eigen tijd, maar de opleidingskosten zijn voor onze rekening. Daarnaast werk je minimaal 150 uur onder 1 op 1 begeleiding en nog minimaal 250 uur met begeleiding op afstand (stand alone). Deze uren krijg je van ons uitbetaald.
Ik ben al enige tijd gestopt met het werken in de kraamzorg. Wat zijn mijn mogelijkheden om bij jullie in dienst te komen?
Wat fijn dat je terugkomt in de kraam! Samen met jou kijken we welke scholingen je nog nodig hebt om je opnieuw te kunnen registeren bij het KCKZ. De studie doe je in je eigen tijd, maar de opleidingskosten betalen wij. Verder werk je eerst 150 uur onder 1 op 1 begeleiding met één van onze kraamverzorgenden, voordat je weer zelfstandig naar de gezinnen gaat. Deze uren krijg je uitbetaald.
Krijg ik een fulltime of parttime contract in de kraamzorg?
Als je in de kraamzorg werkt, is het niet mogelijk om fulltime te werken. Dit heeft te maken met het aantal kraamzorguren wat je geeft in de acht dagen dat een gezin kraamzorg krijgt. In acht dagen werk je gemiddeld 45-49 uur. Wij hebben diverse contracten, van 8 tot 24 uur per week. Het gaat hierbij wel om gemiddelden. Wij streven ernaar de zorg in een gezin door één kraamverzorgende te verzorgen. Je werkt in dat geval acht dagen aaneengesloten. Soms komt het voor dat een zorg verlengt wordt. Dan werk je in overleg nog een 9e en 10e dag in het gezin.
Kan ik bij jullie ook op rooster werken?
Wij bieden se mogelijkheid om op rooster te werken. Helaas is dit in de praktijk niet altijd mogelijk. Het is mogelijk om je aan te melden voor het werken op rooster, maar er is een wachtrij waardoor we helaas geen garanties kunnen geven.
Kan ik bij jullie een kraamzorgcontract krijgen die past bij mijn (thuis)situatie?
We stemmen de vorm van het contract in overleg met jou af. Daarnaast hebben we mogelijkheden voor kortere werkblokken en het werken in duobanen.
Kan ik als kraamverzorgende bij een bevalling zijn?
Ja dat kan! Dan assisteer je de verloskundige tijdens de bevalling. Dit kan zowel bij de klant thuis als in het ziekenhuis zijn. Je verzorgt, observeert en controleert de pasgeborene en de kraamvrouw en werkt nauw samen met de verloskundige en andere geboortezorgprofessionals. Daarnaast verzorg je de opstart thuis, waarbij er minimaal 3 uur kraamzorg gegeven wordt. Dit zal overwegend in de middag-, avond- en nachturen zijn.
Waar geven jullie kraamzorg?
Isis Kraamzorg  heeft de drie noordelijke provincies als verzorgingsgebied, evenals het noordelijke deel van Overijssel.
Is het hebben van een rijbewijs verplicht als je bij Isis Kraamzorg als kraamverzorgende wil werken?
Ja, het is een voorwaarde dat je een rijbewijs hebt en beschikt over een auto als je als kraamverzorgende bij Isis Kraamzorg komt werken. We proberen je zo dicht mogelijk bij huis in te zetten, maar dit lukt helaas niet altijd. Je kunt bovendien ’s avonds of ’s nachts gebeld worden en dan moet je op pad. Een auto en rijbewijs zijn daarom onmisbaar.
Is het werken in de kraamzorg goed te combineren met een gezin met jonge kinderen?
Het is in dat geval belangrijk dat je een flexibele oppas hebt waar je altijd een beroep op kunt doen. Van tevoren weet je immers nooit hoe het in een kraamgezin kan lopen. Het is belangrijk om je vooraf goed te realiseren dat werken in de kraamzorg in combinatie met een gezin alleen echt kan als je thuis alles goed hebt geregeld.
Wat verdien ik als kraamverzorgende bij Isis Kraamzorg?
Samen met alle kraamzorgorganisaties in Nederland zijn wij aangesloten bij de CAO van Bo Geboortezorg. Als kraamverzorgende kom je (meestal) in salarisschaal 35. Wanneer je binnenkomt als BBL’er of zij-instromer, kom je eerst in een andere schaal terecht. Wij baseren het salaris op jouw werkervaring in de zorg of kraamzorg.
Ben ik wel klaar om de stap naar Isis Kraamzorg te zetten?
Het kan spannend zijn om een andere werkgever te zoeken, zeker wanneer je al enige tijd bij dezelfde werkgever in dienst bent. Je kunt ons daarom altijd vrijblijvend mailen of bellen met je vragen. Wij gaan graag het gesprek met je aan om te vertellen wat je bij ons kunt verwachten en wat jou verwachtingen zijn
Ik heb bij Isis Kraamzorg gesolliciteerd. En nu?
Na je sollicitatie bekijkt een manager kraamzorg je motivatiebrief en CV. Bij een ‘ja’ belt een collega van de PO&O afdeling je om een gesprek in te plannen. Je krijgt het gesprek met zowel een collega van PO&O als een collega die gaat over opleidingen en ontwikkeling. Nadat je bent aangenomen, krijg je een arbeidsvoorwaardengesprek.

Isis kraamzorg bij jou in de buurt?

Vul je postcode in en check direct of onze kraamzorg ook bij jou in de buurt beschikbaar is

Isis kraamzorg is beschikbaar bij jou in de buurt

Schrijf je nu in

Aanmelden
Buiten werkgebied

Helaas, Isis kraamzorg is niet beschikbaar bij jou in de buurt