Bevallen en kraamverzorgende nodig? Bel: 0513 - 727 042

Nieuwe regeling betaald ouderschapsverlof

Wil je na de geboorte minder gaan werken? Dan heb je recht op ouderschapsverlof. Op 2 augustus veranderen de voorwaarden voor het ouderschapsverlof. Om ouders meer tijd te gunnen om te wennen aan de nijeeuwe gezinssituatie en een nieuwe balans te vinden en keuzes te maken rond werken en zorg, krijgen ouders de mogelijkheid betaald ouderschapsverlof op te nemen gedurende negen weken.

Werknemers hebben recht op ouderschapsverlof als zij kinderen hebben tot 8 jaar. Het gaat dan om een biologisch kind, een erkend kind, een adoptiekind of pleegkind. Ook als je een kind verzorgt en opvoedt dat op hetzelfde adres als jijzelf staat ingeschreven, kun je in aanmerking komen voor ouderschapsverlof.

Je ontvangt gedurende 9 weken ouderschapsverlof een UWV-uitkering van 70% van je dagloon (tot 70% van het maximum dagloon). Je moet de 9 weken wel opnemen in het eerste levensjaar van je kind.

Kijk voor alle voorwaarden en meer informatie over de nieuwe wet rond ouderschapsverlof op de website van de Rijksoverheid.

foto
lijn
Betaald ouderschapsverlof

Isis kraamzorg bij jou in de buurt?

Vul je postcode in en check direct of onze kraamzorg ook bij jou in de buurt beschikbaar is

Isis kraamzorg is beschikbaar bij jou in de buurt

Schrijf je nu in

Aanmelden
Buiten werkgebied

Helaas, Isis kraamzorg is niet beschikbaar bij jou in de buurt