Bevallen en kraamverzorgende nodig? Bel: 0513 - 727 042

Nieuwe partner BabythuisZorg

Op 11 januari 2023 heeft BabythuisZorg Nederland een franchiseovereenkomst getekend met Kraamzorg VDA, De Acht Zaligheden, Zorgmed Kraamzorg en Mediplan Kraamzorg. Dit betekent dat BabythuisZorg binnenkort ook beschikbaar wordt in de regio Eindhoven en omgeving.  Met het sluiten van deze overeenkomst wordt een volgende stap gezet naar een landelijke uitrol van BabythuisZorg.

BabythuisZorg is gezinsondersteuning in het eerste levensjaar van een kind. De ontwikkeling die een kind doormaakt in de eerste jaren is ontzettend belangrijk. In deze periode worden alle organen aangelegd, leren we kruipen, lopen en praten en hechten we ons aan anderen. Op dit fundament bouwen we de rest van ons leven. In deze periode is het extra belangrijk dat we ons beschermd en veilig voelen. Soms spelen er zaken in een gezin, waardoor dit tijdelijk niet vanzelfsprekend is en dan kunnen medewerkers van BabythuisZorg worden ingezet. De medewerkers van BabythuisZorg zijn inzetbaar in elk gezin met een baby tot één jaar dat tijdelijk niet zelfredzaam is. Medewerkers van BabythuisZorg zijn allen gediplomeerd kraamverzorgende en hebben aanvullende scholing gehad om hun rol bij BabythuisZorg optimaal te kunnen vervullen.

Nieuwe franchiseovereenkomst

De vier organisaties zullen de komende periode aan de slag gaan met de implementatie van BabythuisZorg. Kraamzorg VDA, De Acht Zaligheden, Zorgmed Kraamzorg en Mediplan Kraamzorg zullen er samen voor zorgen dat gezinnen BabythuisZorg kunnen ontvangen in de eerdergenoemde gemeenten. Bestuurders Hanneke Hermkens-Geerts en Helma van Oijen: “Wij hebben vanuit het project Mental Support ervaren dat er behoefte is aan deze vorm van zorg in onze regio. Ook vanuit de begeleiding die wij bieden vanuit jeugdwet en Wmo zien wij behoefte aan aanvullende ondersteuning. Wij zijn dan ook heel blij dat we BabythuisZorg kunnen gaan aanbieden in Eindhoven en omgeving.”

In steeds meer gemeenten
BabythuisZorg is ontstaan in Noord-Nederland en wordt sinds 2019 aangeboden in Groningen, Friesland en Drenthe door Kraamzorg Het Groene Kruis en Isis Kraamzorg. Naast Kraamzorg VDA, De Acht Zaligheden, Zorgmed Kraamzorg en Mediplan Kraamzorg, zijn Kraamzorg de Waarden, KraamInzicht, Kraamzorg het Kraamnest, Kraamzorg Monique Boer, Kraamzorg Lunavi, Dé Provinciale Kraamzorg, Kraamzorg Zuid-Gelderland en RST zorgverleners ook aangesloten. Hierdoor is BabythuisZorg al in een groot deel van de gemeenten in Nederland beschikbaar.

Meer over BabythuisZorg
BabythuisZorg is snel inzetbaar en indien nodig zelfs 24 uur per dag/zeven dagen per week. BabythuisZorg is ontstaan vanuit het signaal, dat er regelmatig behoefte is aan extra ondersteuning na de kraamperiode. Het product BabythuisZorg gaat uit van vier pijlers: we vullen aan als ouders het tijdelijk even niet zelf kunnen. We ondersteunen om de eigen kracht van ouders te helpen ontwikkelen. We helpen te overbruggen als de benodigde zorg nog niet beschikbaar is. En we maken verbinding tussen het medisch en sociaal domein om tot een gezamenlijk plan te komen. BabythuisZorg is een tijdelijke vorm van ondersteuning en erop gericht om een gezin zo snel mogelijk weer zelfredzaam te maken. Financiering van BabythuisZorg loopt via gemeenten. Het is dus afhankelijk van de gemeente of een indicatie voor zorg afgegeven kan worden.

Ondertekening Zorgmed en BabythuisZorg

Isis kraamzorg bij jou in de buurt?

Vul je postcode in en check direct of onze kraamzorg ook bij jou in de buurt beschikbaar is

Isis kraamzorg is beschikbaar bij jou in de buurt

Schrijf je nu in

Aanmelden
Buiten werkgebied

Helaas, Isis kraamzorg is niet beschikbaar bij jou in de buurt