Bevallen en kraamverzorgende nodig? Bel: 0513 - 727 042

Kraamzorg Het Groene Kruis en ROC Menso Alting tekenen samenwerkingsconvenant

Professionele ontwikkeling in de zorg krijgt blijvend vorm door samenwerking Kraamzorg Het Groene Kruis en ROC Menso Alting

“Persoonlijke en professionele ontwikkeling is onmisbaar, voor jezelf en voor de samenleving. Een leven lang ontwikkelen moet voor iedereen de gewoonste zaak van de wereld worden.” Met dit citaat van minister Ingrid van Engelshoven start de net getekende samenwerkingsovereenkomst tussen Kraamzorg Het Groene Kruis en ROC Menso Alting. Het samenwerkingsconvenant werd vandaag getekend door Lindy van Breda Vriesman en Edwin van Hoorn.

De zorgverlening in de kraamzorg kent veel uitdagingen. Zo is er schaarste op de arbeidsmarkt, wordt er steeds meer wijkgericht gewerkt en vraagt het vak geregeld en structureel om bijscholing. Dat allemaal om de kraamzorg op een hoog niveau te houden. Daarom worden er in het convenant afspraken gemaakt over scholingen voor wijkgericht werken, pathologie en Engels.

ROC Menso Alting en Kraamzorg Het Groene Kruis hebben al vanaf 2007 een goede samenwerking. Deze samenwerking willen beide organisaties bekrachtigen door een samenwerkingsconvenant. In het convenant worden samenwerkingsafspraken gemaakt, waarbij ROC Menso Alting meerdere scholingen biedt voor de medewerkers van Kraamzorg Het Groene Kruis en Isis Kraamzorg. Daarnaast wordt het ROC landelijk verantwoordelijk voor de basistraining van de medewerkers van BabythuisZorg. BabythuisZorg is een vorm van gezinsondersteuning voor gezinnen met een kindje tot 1 jaar die buiten de kraamperiode extra behoefte hebben aan ondersteuning.

Al jaren verzorgt ROC Menso Alting de opleiding van kraamverzorgenden voor Het Groene Kruis en Isis Kraamzorg. Het is opvallend hoe gemotiveerd volwassenen een keus maken voor een baan in de kraamzorg. Vaak uiterst fanatiek leren ze het vak in de uitdagende combinatie van leren en werken. Er ontstaat vaak een hechte band tijdens de opleiding en het is daarnaast ook heel gezellig. Ook voor BOL-studenten die vaak vanuit het VMBO een opleiding Zorg en Welzijn volgen zijn afspraken vastgelegd. Sinds september 2019 verzorgt het ROC ook trainingen voor medewerkers BabythuisZorg.

BabythuisZorg en Isis Kraamzorg zijn onderdeel van Kraamzorg Het Groene Kruis.

Het christelijke ROC Menso Alting biedt opleidingen aan in de sectoren Zorg & Welzijn, Business College, Onderwijs & Opvoeding en Dienstverlening.

foto

Isis kraamzorg bij jou in de buurt?

Vul je postcode in en check direct of onze kraamzorg ook bij jou in de buurt beschikbaar is

Isis kraamzorg is beschikbaar bij jou in de buurt

Schrijf je nu in

Aanmelden
Buiten werkgebied

Helaas, Isis kraamzorg is niet beschikbaar bij jou in de buurt