Bevallen en kraamverzorgende nodig? Bel: 0513 - 727 042

Onze kraamzorg en het coronavirus

Je staat ingeschreven voor kraamzorg of je krijgt op dit moment zorg van ons. Ook tijdens de coronatijd en alle maatregelen vanuit de overheid hieromtrent gaat onze kraamzorg gewoon door. We proberen onze kraamverzorgenden vanuit de organisatie hierin zo optimaal mogelijk te ondersteunen. Dagelijks beoordelen we daarom de situaties en stellen waar nodig ons beleid bij. Ook houden we onze medewerkers frequent op de hoogte met updates. Hierin hebben we continu contact met de ziekenhuizen, verloskundigen, RIVM en onze eigen brancheorganisatie. Ons uitgangspunt is onze kraamverzorgenden veilig de zorg te laten geven. We volgen de landelijke richtlijnen van de RIVM. Onze medewerkers hebben toegang tot deze richtlijnen via het interne netwerk. Wanneer de richtlijnen veranderen, zullen onze medewerkers hiervan direct op de hoogte worden gebracht.

Onze kraamzorg in coronatijd: aandachtspunten

Om onze medewerkers en jullie als klanten te beschermen tegen het virus, vragen we jou om daarin mee te denken en te handelen. We vragen daarom het volgende van al onze klanten:

  • Intakes: intakes aan huis zijn weer mogelijk. Dit gaat in goed overleg met jou als klant. Wanneer je liever een digitale intake wilt, is dit uiteraard ook mogelijk.
  • Kraamvisite: wij adviseren géén kraamvisite te ontvangen wanneer de kraamverzorgende in het gezin aanwezig is. Hiermee voorkomen we dat het gezin en ook de kraamverzorgenden in situaties komen met veel verschillende contacten en dus een grotere kans op besmetting.
  • Wanneer jijzelf of een van je gezinsleden corona-achtige klachten heeft, meld dit dan bij de inzet van kraamzorg en communiceer dit ook met je verloskundige. Bij twijfel kun je ook bellen met het landelijk telefoonnummer van het RIVM: 0800 – 1351.
  • Om onze formatie van kraamverzorgenden optimaal te houden, willen we er alles aan doen om onze bijna afgestudeerde groep kraamverzorgenden toch de gelegenheid te geven hun examen af te ronden, zodat zij de formatie kunnen versterken. Hierdoor kan het gebeuren dat er een werkbegeleider gedurende vijf zorgdagen meedraait. We overleggen dit van tevoren met jullie.
  • Studenten mogen weer meelopen in de gezinnen. Uiteraard houden we hierbij rekening met wat jij als klant wilt.
  • Voor vragen kun je ons altijd bellen of kun je overleggen met je kraamverzorgende.

De adviezen kunnen per dag worden bijgesteld. We vragen jullie daarom om onze website en de overige sociale media kanalen goed in de gaten te houden. Bij vragen mag je je altijd richten tot onze klantenservice, te bereiken via telefoonnummer 0513 – 727 042 of via de e-mail: corona@isiskraamzorg.nl.

Ondersteuning borstvoeding in corona tijd

Bijna alle borstvoedingvoorlichtingen zijn op dit moment weer fysiek. We bieden ook een digitaal alternatief aan. Check onze activiteitenkalender om te kijken welke voorlichtingen er zijn.

Om je van informatie over het geven van borstvoeding te kunnen voorzien, hebben wij ook een presentatie over de start van borstvoeding gemaakt. Deze presentatie gaat niet alleen over het op gang brengen maar ook over het op gang houden van borstvoeding nadat de kraamperiode is afgesloten.

Wil je deze presentatie ontvangen of heb je vragen over borstvoeding, neem dan contact op met een borstvoedingscoach van onze afdeling klantenservice, telefonisch bereikbaar op nummer 0513-727 042 of mail naar klantenservice@isiskraamzorg.nl. De borstvoedingscoach staat voor je klaar om je vragen te beantwoorden of om de presentatie te mailen. Zijn je vragen specifieker of wil je graag lactatiekundige begeleiding, ook dan kun je op bovenstaande wijze contact met ons opnemen.

Veelgestelde vragen kraamzorg en corona

Wat moet ik doen als ik denk dat ik besmet ben met het Coronavirus?
Als je het vermoeden hebt, dat je mogelijk besmet bent, neem dan contact op met de huisarts of de GGD. Zij kunnen je adviseren wat je moet doen.

Ik ben zwanger en wil me graag inschrijven voor kraamzorg. Kan dat?
Dat kan uiteraard. Telefonisch via 0513-727 042 of via onze inschrijfpagina.

Zijn er nog intakes aan huis?
Ja er zijn weer intakes aan huis mogelijk. Dit alleen als er geen sprake is van corona achtige klachten.

Kan ik vragen om een gevaccineerde kraamverzorgende?
Als werkgever mogen wij volgens de AVG Privacywetgeving onze medewerkers niet  vragen/registreren of ze gevaccineerd zijn. 

Wanneer komt de verloskundige langs?
De verloskundige zal, in overleg met de klant en de kraamverzorgende, in de kraamtijd langskomen voor een huisbezoek.

Mag ik nog wel borstvoeding geven?
Borstvoeding is de meest natuurlijke en effectieve manier om een baby te voeden. Moedermelk bevat alles wat een baby nodig heeft, naast de voedingstoffen ook beschermende stoffen. Het is op dit moment niet duidelijk of het virus kan worden overgedragen via de borstvoeding. Wel is bekend dat allerlei immuunstoffen via de borstvoeding worden doorgegeven van moeder naar kind. Moeders die zijn blootgesteld aan een virus, gaan antistoffen en andere immuun-factoren aanmaken en geven dit via de moedermelk aan de baby door. Het is daarom belangrijk dat moeders borstvoeding (blijven) geven. Immers, als de baby geen borstvoeding meer krijgt worden ook de beschermende stoffen niet meer overgedragen. Bij een besmetting is het belangrijk om goede hygiëne te handhaven. Ben je als moeder zelf besmet, dan kun je uit voorzorg beter wel een mondmasker dragen tijdens het voeden.

Meer weten over corona en borstvoeding?
Op de website van borstvoedingorganisatie La Leche League kun je meer lezen. La Leche League is een vrijwilligersorganisatie die zich richt op het informeren en ondersteunen van iedereen die geïnteresseerd is in borstvoeding. Ook op de website van de borstvoedingsraad vind je meer informatie.

Handige links

Informatie corona in andere talen

Op onderstaande websites, vind je begrijpelijke informatie over het coronavirus in diverse talen:

Isis kraamzorg bij jou in de buurt?

Vul je postcode in en check direct of onze kraamzorg ook bij jou in de buurt beschikbaar is

Isis kraamzorg is beschikbaar bij jou in de buurt

Schrijf je nu in

Aanmelden
Buiten werkgebied

Helaas, Isis kraamzorg is niet beschikbaar bij jou in de buurt