Bevallen en kraamverzorgende nodig? Bel: 0513 - 727 042

Dé Provinciale Kraamzorg/Lunavi Kraamzorg sluit aan bij BabythuisZorg

Op 15 mei 2021 heeft Dé Provinciale Kraamzorg/Lunavi Kraamzorg de franchiseovereenkomst getekend met BabythuisZorg Nederland. Door het tekenen van deze overeenkomst kan BabythuisZorg nu ook in het Zuid-Westen, in Zeeland en West- en Midden Brabant worden aangeboden. Eerder sloten kraamzorg Het Kraamnest en Kraamzorg de Waarden al aan bij de franchiseformule.

BabythuisZorg is blij met de belangstelling die er is van andere kraamzorgorganisaties om zich in te zetten voor gezinnen die na de kraamtijd tijdelijk (nog) niet zelfredzaam zijn. Lindy van Breda Vriesman, bestuurder van Kraamzorg Het Groene Kruis: “Wij bieden dit product in Noord-Nederland nu ruim twee jaar aan. We zien dat er regelmatig gezinnen zijn die langer zorg nodig hebben dan de 8-10 dagen reguliere kraamzorg. Bijvoorbeeld omdat het lichamelijk of psychisch herstel langer duurt of omdat zij gewoon langer de tijd nodig hebben om bepaalde vaardigheden of structuur aan te leren. Het is fijn dat deze zorg ook in andere delen van het land beschikbaar komt.”

Meer over BabythuisZorg
BabythuisZorg is gezinsondersteuning in gezinnen met een kindje tot ongeveer 1 jaar. De zorg is snel inzetbaar en indien nodig zelfs 24 uur per dag/zeven dagen per week. Het is een tijdelijke vorm van ondersteuning en erop gericht om een gezin zo snel mogelijk weer zelfredzaam te maken. Financiering van BabythuisZorg loopt via gemeenten. Het is dus afhankelijk van de gemeente of een indicatie voor zorg afgegeven kan worden. De medewerkers zijn alle gediplomeerd kraamverzorgende en hebben aanvullende scholing gehad om hun rol bij BabythuisZorg goed te kunnen vervullen.

Het product BabythuisZorg gaat uit van vier pijlers: we vullen aan als ouders het tijdelijk even niet zelf kunnen. We ondersteunen om de eigen kracht van ouders te helpen ontwikkelen. We helpen te overbruggen als de benodigde zorg nog niet beschikbaar is. En we maken verbinding tussen het medisch en sociaal domein om te komen tot 1 gezin/1 plan.

foto

Isis kraamzorg bij jou in de buurt?

Vul je postcode in en check direct of onze kraamzorg ook bij jou in de buurt beschikbaar is

Isis kraamzorg is beschikbaar bij jou in de buurt

Schrijf je nu in

Aanmelden
Buiten werkgebied

Helaas, Isis kraamzorg is niet beschikbaar bij jou in de buurt