Bevallen en kraamverzorgende nodig? Bel: 0513 - 727 042

BabythuisZorg nu ook bij Kraamzorg Het Kraamnest

Vanaf 1 april 2021 biedt Kraamzorg Het Kraamnest BabythuisZorg aan in diverse gemeenten in de provincie Gelderland. Hiervoor hebben BabythuisZorg Nederland en Kraamzorg het Kraamnest op 30 maart een franchiseovereenkomst getekend. Deze overeenkomst is onderdeel van de ambitie om BabythuisZorg landelijk te kunnen gaan aanbieden.

Met het product BabythuisZorg bieden kraamzorgorganisaties aanvullende ondersteuning in gezinnen die na de kraamtijd tijdelijk (nog) niet zelfredzaam zijn. Bijvoorbeeld omdat het lichamelijk of psychisch herstel langer duurt dan 8-10 dagen, omdat het aanleren van bepaalde vaardigheden meer tijd kost of omdat er overbrugging nodig is tot er een andere vorm van hulp beschikbaar is. In al deze gevallen kan BabythuisZorg worden ingezet om ervoor te zorgen dat het kindje zich veilig en geborgen kan voelen en hiermee een goede start krijgt.

Meer bieden dan kraamzorg alleen
Ilona Kwaks-de Waal (directeur van Kraamzorg Het Kraamnest) en Merian Knuiman (verpleegkundig babyconsulent en gespecialiseerd kraamverzorgende) zijn blij dat ze BabythuisZorg aan hun pakket kunnen toevoegen. Ilona: “Voor mij persoonlijk is het belangrijk dat wij als kraamzorgorganisatie meer kunnen bieden dan kraamzorg alleen. Samen met Merian ben ik al lange tijd bezig om deze zorg mogelijk te maken binnen onze regio. Dat we er nu met BabythuisZorg kunnen zijn voor kwetsbare gezinnen die deze hulp heel hard nodig hebben, is voor ons een wens die in vervulling gaat. De vier pijlers van BabythuisZorg zijn voor ons waardevolle uitgangspunten. Deze zorg misten we de afgelopen jaren. De hulpvraag is er, maar niet voor alle ouders was de juiste hulp in te zetten.”

Ieder kindje een goede start
Ook Lindy van Breda Vriesman, bestuurder van BabythuisZorg, is blij met de samenwerking met Het Kraamnest: “Het Kraamnest is de tweede franchisepartner in korte tijd die zich bij ons aansluit. Wij bieden zelf BabythuisZorg in de drie noordelijke provincies en hebben gezien hoeveel we voor mensen kunnen betekenen. Het is fijn dat we organisaties aan ons weten te binden die onze visie delen op het gebied van de kwetsbare zwangere en zich ervoor in willen zetten dat ieder kindje een goede start krijgt.”

Meer over BabythuisZorg
BabythuisZorg is gezinsondersteuning in gezinnen met een kindje tot ongeveer 1 jaar. De zorg is snel inzetbaar en indien nodig zelfs 24 uur per dag/zeven dagen per week. Het is een tijdelijke vorm van ondersteuning en erop gericht om een gezin zo snel mogelijk weer zelfredzaam te maken.

Financiering van BabythuisZorg loopt via gemeenten. Het is dus afhankelijk van de gemeente of een indicatie voor zorg afgegeven kan worden. De medewerkers zijn alle gediplomeerd kraamverzorgende en hebben aanvullende scholing gehad om hun rol bij BabythuisZorg goed te kunnen vervullen.

Het product BabythuisZorg gaat uit van vier pijlers: we vullen aan als ouders het tijdelijk even niet zelf kunnen. We ondersteunen om de eigen kracht van ouders te helpen ontwikkelen. We helpen te overbruggen als de benodigde zorg nog niet beschikbaar is. En we maken verbinding tussen het medisch en sociaal domein om te komen tot 1 gezin/1 plan.

foto

Isis kraamzorg bij jou in de buurt?

Vul je postcode in en check direct of onze kraamzorg ook bij jou in de buurt beschikbaar is

Isis kraamzorg is beschikbaar bij jou in de buurt

Schrijf je nu in

Aanmelden
Buiten werkgebied

Helaas, Isis kraamzorg is niet beschikbaar bij jou in de buurt