Bevallen en kraamverzorgende nodig? Bel: 0513 - 727 042

Centering Pregnancy

Verloskundigenpraktijk de Geboortegolf in Drachten biedt, in samenwerking met onder andere Isis Kraamzorg, Centering Pregnancy aan.

Inschrijven voor kraamzorg
foto Wat is Centering Pregnancy?
lijn
Gesprekken over wat jou en je medezwangeren bezighoudt

Wat is Centering Pregnancy?

Het concept komt uit Amerika en is daar erg succesvol. Reden voor de Geboortegolf Drachten om dit aan te gaan bieden. Wanneer je kiest voor Centering Pregnancy, krijg je tijdens je zwangerschap, tien sessies van twee uur in een groep van tien tot twaalf zwangere dames.

Tijdens deze sessies krijg je niet alleen het gebruikelijke lichamelijke onderzoek dat één op één plaatsvindt, maar is er ook ruimte voor voorlichting over één of meerdere onderwerpen en gesprekken over wat jou en je medezwangeren bezighoudt.

Hoe werkt Centering Pregnancy?

De bijeenkomsten beginnen met de controles. Je meet zelf je bloeddruk en gewicht en noteert dat in een zwangerschapsdagboek. De verloskundige doet vervolgens het uitwendige onderzoek, afgeschermd van de groep. Ze voelt je buik en luistert naar het hartje van je baby. Vervolgens bespreek je in de groep op een creatieve manier één of meerdere onderwerpen. Denk bijvoorbeeld aan onderwerpen als borstvoeding, de bevalling, het kraambed etc. Soms worden er deskundigen uitgenodigd. Het thema van de bijeenkomst ligt vast, maar de behoefte van jouw groep bepaalt hoe het thema invulling krijgt.

Bijeenkomsten

In totaal zijn er tien bijeenkomsten. Een vaste verloskundige en kraamverzorgende begeleiden de sessies. De laatste bijeenkomst is samen met je baby. Je partner is welkom tijdens het eerste half uur van elke bijeenkomst en uiteraard ook als het onderwerp ‘bevalling’ aan bod komt. De laatste weken van je zwangerschap kom je wekelijks terug op individuele controle bij je eigen verloskundige(n).

Waarom is Centering Pregnancy een aanrader?

Een reguliere zwangerschapscontrole duurt vijftien minuten waardoor er na de reguliere controle niet heel veel tijd overblijft om informatie te geven en vragen te beantwoorden. Bij Centering Pregnancy duurt een sessie twee uur. De data van de bijeenkomsten zijn ruim van tevoren gepland, zodat je ze op tijd kunt inplannen in je agenda.

Tijdens de sessies krijg je veel informatie en ervaringen uit de groep waardoor je met meer vertrouwen je bevalling tegemoet ziet en het ouderschap ingaat. Na verloop van tijd ken je de mensen in je groep beter, groeit het vertrouwen en ervaar je steeds meer ondersteuning vanuit de groep. De sociale contacten die ontstaan kunnen je veel bieden tijdens en na je bevalling! Ook is aangetoond dat het bijdraagt aan het voorkomen van vroeggeboorte, doordat je meer prenatale kennis hebt en beter voorbereid bent op de bevalling. Kortom: Centering Pregnancy biedt jou tijdens je zwangerschap een goede voorbereiding op de periode die gaat komen!

Deelnemen aan Centering Pregnancy?

Wil je naast je reguliere controles beter voorbereid zijn op je bevalling en de periode daarna en vind je het fijn om ervaringen te delen met andere zwangere vrouwen? Meld je dan aan voor Centering Pregnancy bij de Geboortegolf in Drachten: 06-55891107, 0512-515570. Op de website van Centering Healtcare kun je meer lezen.

foto We staan altijd voor je klaar!

We staan altijd voor je klaar!

Je kunt je telefonisch aanmelden van maandag t/m vrijdag tussen 8:30 – 17:00 uur via telefoonnummer 0513 727042. Je kunt je ook online aanmelden.

Inschrijven voor kraamzorg

Isis kraamzorg bij jou in de buurt?

Vul je postcode in en check direct of onze kraamzorg ook bij jou in de buurt beschikbaar is

Isis kraamzorg is beschikbaar bij jou in de buurt

Schrijf je nu in

Aanmelden
Buiten werkgebied

Helaas, Isis kraamzorg is niet beschikbaar bij jou in de buurt