Bevallen en kraamverzorgende nodig? Bel: 0513 - 727 042

6-9 maanden zwanger

6-9 maanden zwanger: nog even wachten en je kunt jullie kindje in de armen sluiten. In het derde trimester krijg jet het intakegesprek van de kraamzorg, je zwangerschapsverlof gaat (eindelijk) in en je neemt een beslissing waar je wilt bevallen, thuis of in het ziekenhuis.

Heb je al kraamzorg aangevraagd?
foto Het aftellen kan beginnen
lijn
Het is bijna zover!

Het aftellen kan beginnen

In de laatste drie maanden van je zwangerschap, verviervoudigt je baby in gewicht. Niet zo vreemd dus dat je buik nu echt groot wordt. Soms gaat dit gepaard met nieuwe zwangerschapskwalen.

Ligging

Aan het eind van je zwangerschap wordt de baarmoeder erg krap voor je baby. Hij zal daarom een lighouding aannemen die voor hem prettig is. Deze ligging is belangrijk voor de bevalling. De meeste baby’s gaan in de ideale achterhoofdsligging liggen. Na 37 weken is je baby voldragen, de bevalling kan nu in principe ieder moment beginnen. De meeste baby’s komen rond de uitgerekende datum, of zelfs daarna.

Thuis bevallen of in het ziekenhuis?

Heb je al nagedacht over de plek waar jij het liefst wilt bevallen? Dit kan thuis zijn of in het ziekenhuis. Het is belangrijk om een plek te kiezen waar jij je prettig en veilig voelt. Bespreek dit ook eens met jouw verloskundige. Zij kan je helpen met het maken van de juiste keuze.

Is er tijdens je zwangerschap een medische indicatie vastgesteld of zijn er tijdens de bevalling complicaties? Je bevalt dan op advies van je verloskundige of gynaecoloog in het ziekenhuis. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je kindje in stuitligging ligt.

Isis Kraamzorg en jouw verloskundige

De kraamverzorgende die jou straks ondersteunt tijdens de kraamtijd, kent jouw verloskundige. Ze werken intensief met elkaar samen. Zo kunnen we jou en je gezin optimale zorg garanderen.

Zwangerschapsverlof

Je zwangerschapsverlof staat voor de deur! De tijd is aangebroken om je voor te bereiden op de bevalling. Is je babyuitzet al compleet? Waarschijnlijk heb je al nagedacht over de plek waar jij het liefst wilt bevallen. Dit kan thuis zijn of in het ziekenhuis. Het is belangrijk om een plek te kiezen waar jij je prettig en veilig voelt. Bespreek dit met je verloskundige. Zij kan je helpen om de juiste keuze te maken.

Tips (7-9 maanden)

  • Schrijf vragen op die je de kraamverzorgende tijdens het intakegesprek wilt stellen.
  • Laat een proefdruk maken van het geboortekaartje.
  • Maak een lijstje met kadowensen voor het kraambezoek.
  • Al eens gedacht om een bellypaint te laten maken of een gipsafdruk van je buik? Leuke herinnering voor later!
  • Denk na hoe je het kraambezoek wilt regelen. Moeten ze bellen van tevoren? Wil je vaste dagen geen bezoek.
  • Geven jullie een kraamfeest?

Isis kraamzorg bij jou in de buurt?

Vul je postcode in en check direct of onze kraamzorg ook bij jou in de buurt beschikbaar is

Isis kraamzorg is beschikbaar bij jou in de buurt

Schrijf je nu in

Aanmelden
Buiten werkgebied

Helaas, Isis kraamzorg is niet beschikbaar bij jou in de buurt