Bevallen en kraamverzorgende nodig? Bel: 0513 - 727 042

3-6 maanden zwanger

3-6 maanden zwanger. Jullie baby ontwikkelt zich nu snel. Zijn gedrag lijkt meer en meer op dat van een pasgeboren baby. Voor veel vrouwen is het tweede trimester de leukste fase van de zwangerschap. Geniet van de energie die je nu hebt!

Inschrijven voor kraamzorg
foto Je baby in het tweede trimester
lijn
De leukste fase van de zwangerschap!

Je baby in het tweede trimester

In de vierde, vijfde en zesde maand groeit je baby van 83 naar 875 gram. De ontwikkeling gaat nu razendsnel. Misschien heb je dat al mooi kunnen zien tijdens de 20 weken echo. Als je baby niet slaapt, is het fanatiek in training. Trappelen, slikken, knipperen, zuigen – allemaal vaardigheden die straks nodig zijn om buiten de baarmoeder te kunnen leven. Voor veel vrouwen is deze periode de leukste fase van de zwangerschap. Je buik zit je nog niet teveel in de weg en zwangerschapskwaaltjes zijn nu vaak veel minder erg. Bovendien kan iedereen inmiddels zien dat je zwanger bent!

Zwangerschapscursus

Wil jij je ook voorbereiden op de bevalling? Én de tijd daarna?

De O Wee! zwangerschapscursus helpt je bij de voorbereiding op je bevalling en de komst van je kindje. De zwangerschapscursus is voor jou en je partner! De zwangerschapscursus volg je vanaf ongeveer de 27ste week van je zwangerschap. De O Wee! zwangerschapscursus leert je alles over actuele onderwerpen zoals: De zwangerschap, hormonen, bekken & houdingen, de bevalling, ademhaling & ontspanning, maar ook het geboorteplan, de kraamtijd en het ouderschap.

De O Wee! zwangerschapscursus bestaat uit zes lessen: vijf tijdens de zwangerschap en de zesde een aantal weken nadat je bent bevallen. Vanaf de derde les sluiten ook de
partners aan. Natuurlijk ben je ook zonder partner van harte welkom, of kun je als je wilt bijvoorbeeld een familielid of vriend(in) meenemen.

De cursus is ontwikkeld in samenwerking met onder andere verloskundigen, fysiotherapeuten, kraamverpleegkundigen en kraamverzorgenden van Kraamzorg Het
Groene Kruis en Isis Kraamzorg.

Meerdere locaties
De O Wee! zwangerschapscursus wordt op meerdere locaties in Groningen en Friesland aangeboden. Een cursus bestaat uit totaal zes lessen, die allemaal op dezelfde locatie zijn. Je wordt de gehele cursus begeleidt door dezelfde zwangerschapsdocent. Bekijk alle locaties, datums en tijdstippen in de agenda op de pagina van de OWee! cursus.

Uitzetlijst

Je kunt alvast aan de slag met spulletjes aanschaffen voor de babyuitzet. Wij hebben een handige uitzetlijst voor je.

Kraamzorgmiddelen nodig?

Regel ze voordeling via Medipoint
Isis Kraamzorg heeft een samenwerking met Medipoint. Meestal heb je voor je ​bevalling en ​kraamtijd bedverhogers (bedklossen) en een ondersteek nodig. Deze kun je heel eenvoudig en gratis lenen via Duxxie. Medipoint komt ze dan gratis bij je thuis bezorgen en haalt ze ook weer gratis op als je ze niet meer nodig hebt. Medipoint heeft een contract met alle zorgverzekeraars!

Een aantal kraamzorghulpmiddelen kun je via Medipoint gratis lenen: ondersteek, rugsteun, toiletstoel, douchestoel en bedverhogers/klossen.

Direct kraamzorghulpmiddelen aanvragen!

Tips (3-6 maanden zwanger)

 • Wil je alles nieuw kopen voor de babykamer? Houd rekening met een lange levertijd.
 • Betrek je partner zoveel mogelijk bij de zwangerschap. Bij sommige verloskundigenprakijken kun je ook ‘s avonds terecht voor een controleafspraak.
 • Heb je de Blije Doos al aangevraagd? Je kunt deze bij verschillende winkels opvragen.
 • Bewegen is belangrijk! Pak vaker de fiets of ga regelmatig lekker een stuk wandelen.
 • Bespreek met je partner of jullie bij de 20 weken echo willen weten of het een jongen of een meisje wordt.
 • Bedenk alvast een naam voor de baby.
 • Je kunt je, wanneer je 22 weken zwanger bent, laten vaccineren tegen kinkhoest. Meer informatie vind je op de website van de GGD Groningen.
 • Ga op zoek naar een geboortekaartje dat bij jullie past.
 • Koop de spullen die je nodig hebt van de uitzetlijst.
 • Check bij je zorgverzekeraar of je een kraampakket gratis krijgt of dat je hiervoor moet betalen.
 • Werk je op dit moment? Vraag dan zwangerschapsverlof aan bij je werkgever en een zwangerschapsverklaring van je verloskundige (nodig voor je werkgever). Ben je werkloos en ontvang je een uitkering, ontvang je een andere uitkering of ben je zelfstandige? Check dan bij het UWV hoe het precies zit met de (mogelijke) uitkeringen die je krijgt tijdens je zwangerschap.
 • Wanneer je niet getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap hebt, dan kan je als partner je ongeboren kindje erkennen bij de gemeente waar je woont. De aanstaande moeder moet hierbij aanwezig zijn. Kijk voor meer informatie over het erkennen van je kindje op de website van de Rijksoverheid.
foto We staan altijd voor je klaar

We staan altijd voor je klaar

Je kunt je telefonisch aanmelden van maandag t/m vrijdag tussen 8:30 – 17:00 uur via telefoonnummer 0513 727042. Je kunt je ook online aanmelden.

Direct inschrijven

Isis kraamzorg bij jou in de buurt?

Vul je postcode in en check direct of onze kraamzorg ook bij jou in de buurt beschikbaar is

Isis kraamzorg is beschikbaar bij jou in de buurt

Schrijf je nu in

Aanmelden
Buiten werkgebied

Helaas, Isis kraamzorg is niet beschikbaar bij jou in de buurt