Bevallen en kraamverzorgende nodig? Bel: 0513 - 727 042

Als het anders loopt

Als het anders loopt

Soms verloopt je kraamtijd anders dan je had verwacht. Opeens zijn er zorgen, is er verdriet of gebeurt er iets dat veel emoties bij je losmaakt. Ook dan zijn wij er voor jou.

Vragen? Bel ons gerust!
foto Uitgestelde kraamzorg
lijn
Vraag naar uitgestelde kraamzorg als je baby eerst in de couveuse of op de kinderafdeling heeft gelegen

Uitgestelde kraamzorg

In sommige gevallen is het nodig dat je kindje na de geboorte een periode in de couveuse of op de kinderafdeling ligt. Wanneer het moment is aangebroken dat jullie kindje naar huis mag, kun je voor allerlei vragen komen te staan. De situatie is nieuw en de eerste dagen met je kindje thuis voelen misschien wat ‘onwennig’.

Onze kraamverzorgende kan je dan ondersteunen en helpen. Ze zorgt ervoor dat de overgang van het ziekenhuis naar thuis voor jou en je gezin rustig verloopt. Uitgestelde kraamzorg kan gegeven worden vanaf de tiende dag tot maximaal drie maanden na de bevalling. Vraag gerust bij je verzekeraar of jullie in aanmerking komen voor uitgestelde kraamzorg.

Adoptiezorg

Ook als je kindje niet uit je buik maar in je hart geboren is, kun je bij Isis Kraamzorg terecht. Het moment waarop je kindje thuiskomt, is een hele bijzondere gebeurtenis. Je hebt geen bevalling meegemaakt, maar toch zijn er een vader en moeder ‘geboren’. Het is emotioneel een ingrijpende gebeurtenis. Zorg en aandacht voor jou en je gezin is nu belangrijk. Heb je een aanvullende zorgverzekering? Dan wordt adoptiezorg in de meeste gevallen vergoed. Adoptiezorg valt helaas niet binnen het basispakket. Vraag gerust bij je verzekeraar of jullie voor kraamzorg bij adoptie in aanmerking komen. Je verzekeraar bepaalt hoeveel uren kraamzorg je krijgt.

Zorg bij overleden kindje of miskraam

Als het allemaal anders loopt dan je had verwacht, kan dat veel emoties losmaken. De zorg voor jou, je partner en eventuele broertjes en zusjes is juist dan nodig. Je hebt misschien net een bevalling achter de rug met alle lichamelijke ongemakken die daarbij horen. Isis Kraamzorg is er dan voor jullie. Ook wanneer je kindje is overleden, heb je namelijk recht op kraamzorg. De kraamverzorgende bespreekt samen met jou en je partner wat zij in deze periode voor jullie kan betekenen. Zij kan als steun en toeverlaat naast jullie staan maar kan ook praktische hulp bieden zoals helpen met de verzorging van je eventuele andere kinderen en het huishouden.

Bij zwangerschapsverlies vanaf 18 weken heb je recht op kraamzorg. Je zorgverzekering kan je informeren hoeveel uur je precies vergoed krijgt.

foto Wij staan altijd voor je klaar!
lijn
Bel ons gerust!

Wij staan altijd voor je klaar!

Heb je vragen? Dan kun je telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer 0513 727042. Wij helpen je graag verder.

Bel ons gerust met vragen

Isis kraamzorg bij jou in de buurt?

Vul je postcode in en check direct of onze kraamzorg ook bij jou in de buurt beschikbaar is

Isis kraamzorg is beschikbaar bij jou in de buurt

Schrijf je nu in

Aanmelden
Buiten werkgebied

Helaas, Isis kraamzorg is niet beschikbaar bij jou in de buurt