Bevallen en kraamverzorgende nodig? Bel: 0513 - 727 042

Je kindje en het warme weer

De zomer is begonnen. Heerlijk maar het zorgt ook vaak voor hoge(re) temperaturen. Waar moet je op letten met je (jonge) kindje in de zomer? Heeft je baby het niet te warm? En waar moet je dan op letten als het gaat om de babykamer?

Kraamzorg van Isis Kraamzorg

Vocht en temperatuur

Bedenk dat je kindje zijn/haar temperatuur nog niet goed kan reguleren. Baby’s kunnen wel zweten maar dat leidt niet zoals bij volwassenen tot verkoeling. Zorg dan ook altijd voor voldoende vocht voor je kindje tijdens warme dagen. Bij borstvoeding kun je je kindje vaker aanleggen en bij kunstvoeding kun je eventueel tussendoor extra water geven. Overleg wel altijd even met je kraamverzorgende of lactatiekundige over de hoeveelheid water.

Wat voor kleding en beddengoed gebruik ik voor mijn kindje als het warm is?

Het is fijn voor je kindje om babykleding van dunne katoenenstof te gebruiken, dat neemt meer vocht op dan synthetische stoffen. Of doe je kindje alleen een rompertje of luier aan. Het is van belang regelmatig te controleren of je kindje het niet te warm of te koud heeft en pas de kleding daarop aan.

Als het gaat om beddengoed is het zo dat dekentjes bij hoge temperaturen erg warm kunnen zijn. Een lakentje of een katoenen luier is vaak al voldoende. Een dunne zomerslaapzak is ook fijn, dan is een extra deken of laken ook niet nodig!

Wat is de beste temperatuur van de babykamer?

De ideale temperatuur is rond de 18 graden, maar in de zomer is dit natuurlijk lastig. Vooral bij kleine kamers of zolderkamers kan de temperatuur aardig oplopen. Een tip is je kindje in ieder geval overdag beneden te laten slapen in een ruimte waar het koel is.

Let wel op tocht. Wanneer je de ruimte waar je kindje ligt koel probeert te houden, moet je er wel op letten waar de tochtstroom loopt. Zorg ervoor dat dat je kindje niet op de tocht ligt (bijvoorbeeld als je een airconditioner of ventilator gebruikt of te dicht bij het raam.

Meer weten over de temperatuur van de babykamer en geschikt beddengoed en kleertje bij welke temperaturen? Check dan onze informatie over veilig en comfortabel slapen elders op de website.

foto Wat zijn de tips bij warmte als mijn kindje in de kinderwagen ligt?

Wat zijn de tips bij warmte als mijn kindje in de kinderwagen ligt?

Wees je altijd bewust van het feit dat de temperatuur in een kinderwagen aardig kan oplopen. Dek de kinderwagen nooit af met een doek of deken, de temperatuur loopt dan te snel op! Gebruik een parasol en zorg voor voldoende toevoer van frisse licht, doe de kap omlaag en haal de regenhoes weg.

Maar geniet vooral ook van het lekkere weer samen met je kindje, fijne zomer!

Isis kraamzorg bij jou in de buurt?

Vul je postcode in en check direct of onze kraamzorg ook bij jou in de buurt beschikbaar is

Isis kraamzorg is beschikbaar bij jou in de buurt

Schrijf je nu in

Aanmelden
Buiten werkgebied

Helaas, Isis kraamzorg is niet beschikbaar bij jou in de buurt