Bevallen en kraamverzorgende nodig? Bel: 0513 - 727 042

Vacature kraamverzorgende in opleiding (BBL-leerwerkplek)

Is het altijd al jouw droom geweest om kraamverzorgende te worden? Dan hebben wij goed nieuws! Vanaf april 2024 zoeken wij meerdere:

Kraamverzorgenden in opleiding 

Werken als kraamverzorgende
Als kraamverzorgende help jij een gezin in de meest bijzondere tijd van hun leven en zorg jij ervoor dat de kraamperiode zo optimaal mogelijk verloopt. Je assisteert de verloskundige bij de bevalling; zowel in de thuissituatie als in het ziekenhuis. Tijdens de kraamperiode verzorg je de kraamvrouw en de baby, geef je informatie, observeer en adviseer je. Daarnaast zorg je voor de dagelijkse hygiëne en ondersteun je het gezin bij het ontvangen van kraamvisite en opvang van eventuele andere kinderen. Omdat elk gezin anders is, stem je de zorg die je levert af op de wensen van het gezin.

Kortom: door jou kunnen de kersverse ouders onbezorgd genieten van hun kraamtijd!

Werken en leren tegelijk
Bij Isis Kraamzorg heb je de mogelijkheid om met een BBL-opleiding een toekomst als kraamverzorgende op te bouwen. Je komt als leerling-kraamverzorgende bij ons in dienst en wordt ingedeeld bij een team bij jou in de buurt. Naast dat je in de praktijk werkt, volg je het theoretische gedeelte van de opleiding bij ROC Menso Alting in Groningen. De branche-erkende opleiding start in april en duurt 15 maanden. De opleidingskosten zijn voor eigen rekening, maar hiervoor is in sommige gevallen subsidie beschikbaar via het ROC Menso Alting.

Wat bieden wij jou?

 • Een BBL-leerwerkplek in één van onze teams in Friesland, Drenthe of Groningen.
 • Een leer-arbeidsovereenkomst met een leerling-salaris conform CAO kraamzorg FWG 20, trede 0 (€2.029,39 bruto per maand o.b.v. 36 uur). Jouw salaris zal uitbetaald worden o.b.v. een 24-urige werkweek en komt daarmee neer op ongeveer €1.200,- netto per maand;
 • Gedurende de opleiding word je uitstekend begeleid en ondersteund door onze ervaren medewerkers;
 • 8% vakantiegeld in mei en 7,7% eindejaarsuitkering in december;
 • Telefoonvergoeding en een goede pensioenopbouw bij het PFZW;
 • Reiskostenvergoeding voor het reizen naar de gezinnen.

Wie ben jij?

 • Misschien ben je net uit de schoolbanken of al een tijdje aan het werk. Of wil je, nu de kinderen wat ouder zijn, nu toch de stap wagen. Misschien heb je al een achtergrond in de zorg of misschien nog helemaal niet. Wat jouw achtergrond ook is, het is nu in ieder geval jouw droom om als kraamverzorgende aan de slag te gaan;
 •  Je beschikt over een vmbo diploma, een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo of een diploma op minimaal MBO 2 niveau;
 • Je hebt een dosis energie en bent klaar om 15 maanden hard te werken;
 • Je bent flexibel inzetbaar. De onregelmatige werktijden en werkblokken van 8 dagen achter elkaar zijn voor jou geen probleem;
 • Je kunt je goed in een ander inleven, bent communicatief vaardig en klantgericht.
 • Je beschikt over rijbewijs B en een auto.

Solliciteren
Ben jij net zo enthousiast als wij? Dan komen wij graag met jou in contact. We zijn erg benieuwd naar jouw motivatie om kraamverzorgende te willen worden, dus dit zien we graag terug in jouw sollicitatie. Hoe? Dat mag je zelf weten, bijvoorbeeld met een brief, een filmpje, animatie, collage o.i.d.

Wil je eerst meer informatie? Kom dan naar één van onze informatiedagen op ons kantoor in Groningen. Deze staan gepland op dinsdag 16 januari en donderdag 8 februari van 10.00 tot 12.00 uur. Je kunt je hiervoor aanmelden via poo@isiskraamzorg.nl. Vanaf januari tot en met maart zullen wij regelmatig selectiemomenten organiseren. Hierover ontvang je na jouw sollicitatie meer informatie.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Kornelia Moes of Dina Vegter, praktijkopleiders kraamzorg, via 0513-727 042.

Via onderstaande link kun je solliciteren:

Solliciteren

Isis kraamzorg bij jou in de buurt?

Vul je postcode in en check direct of onze kraamzorg ook bij jou in de buurt beschikbaar is

Isis kraamzorg is beschikbaar bij jou in de buurt

Schrijf je nu in

Aanmelden
Buiten werkgebied

Helaas, Isis kraamzorg is niet beschikbaar bij jou in de buurt