Bevallen en kraamverzorgende nodig? Bel: 0513 - 727 042

Ondersteuning borstvoeding in corona tijd

Helaas kunnen op dit moment veel voorlichtingen over borstvoeding nog niet plaats vinden vanwege de corona crisis. Uit onderzoek is bekend dat een goede voorbereiding op het geven van borstvoeding bijdraagt aan een goede start en langdurig voeden, net zo lang als jij en je baby dit willen. We vinden het belangrijk om je van de juiste informatie te kunnen voorzien, en hebben daarom een presentatie gemaakt over het op gang brengen van borstvoeding tijdens de kraamperiode en het op gang houden van borstvoeding nadat de kraamperiode is afgesloten.

Wil je deze presentatie ontvangen of heb je vragen over borstvoeding? Neem dan contact op met onze gediplomeerde borstvoedingscoach van de afdeling klantenservice, telefonisch bereikbaar op nummer 0513-727042 of mail naar klantenservice@isiskraamzorg.nl. Onze borstvoedingscoach staat voor je klaar om je vragen te beantwoorden of om de presentatie te mailen. Zijn je vragen specifieker of wil je graag lactatiekundige begeleiding, ook dan kun je op bovenstaande wijze contact met ons opnemen.

Lactatiekundige begeleiding.

Wanneer je onzeker bent of problemen ervaart bij het geven van borstvoeding kun je terecht bij één van onze lactatiekundigen. De begeleiding start op jouw verzoek in de zwangerschap, kraamtijd of na de kraamtijd. Deze begeleiding kan bestaan uit een eenmalig telefonisch consult of een beeldondersteund telefonisch consult. Ook is het op dit moment, indien noodzakelijk, weer mogelijk dat de lactatiekundige bij je thuis of in onze consultruimte met een voeding meekijkt. Bij een beeldondersteund telefonisch consult bestaat de mogelijkheid om naast telefonisch contact gebruik te maken van beeldbellen, foto`s of filmpjes. Aansluitend heb je, net als bij de consulten met langdurige begeleiding bij ons in de consultruimte of bij jou thuis, de mogelijkheid om op eigen initiatief tot en met 12 weken na de bevalling telefonisch of per mail terug te kunnen vallen op de lactatiekundige. In overleg met de Lactatiekundige kan er bepaald worden welk consult in jouw situatie het meest passend is.

Vergoeding van je zorgverzekeraar

Lactatiekundige begeleiding wordt  door veel zorgverzekeraars vergoed via de aanvullende verzekering. Informeer bij je eigen zorgverzekeraar naar de mogelijkheden voor vergoeding van lactatiekundige begeleiding. Onze lactatiekundigen zijn allemaal gecertificeerd door de International Board of Lactation Consultant Examinors. Zij mogen daarom de titel IBCLC dragen en zijn lid van de NVL (Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen).

Het NRC publiceerde een interessant artikel over moedermelk en coronavirus: “Antistoffen in moedermelk van vrouwen die Covid-19 hadden, kunnen mogelijk worden ingezet als beschermend medicijn.” 

Isis kraamzorg bij jou in de buurt?

Vul je postcode in en check direct of onze kraamzorg ook bij jou in de buurt beschikbaar is

Isis kraamzorg is beschikbaar bij jou in de buurt

Meld je nu aan voor kraamzorg en ontvang een prachtig cadeau!

Aanmelden
Buiten werkgebied

Helaas, Isis kraamzorg is niet beschikbaar bij jou in de buurt